Crusit Newsletter

Изпрати на приятел x
crusit.bg usit.bg
Изпрати

Остров Миконос, Гърция

Остров Миконос - пешеходен тур


Продължителност: половин ден

 

Начин на придвижване до мястото: с автобус от пристанището до града; обиколка на града - пеш.

 

Цена: € 40 на възрастен, € 22 на дете

 

В цената е включена минерална вода или друга безалкохолна напитка.

 

Миконос е световноизвестна дестинация и най-космополитният гръцки остров. Годишно той привлича хиляди посетители от цял свят, включително и много артисти и интелектуалци.

Започвате с великолепна панорамен изглед над целия остров, след което вашият автобус ще ви отведе до няколко от най-забележителните места на Миконос. Ще посетите красивите плажове Йоанис, Орнос, Агиа Ана и Калафатис и ще спрете в селцето Ано Мера, в сърцето на Миконос. Там ще разгледате известния в Гърция манастир Панагия Турлиани. Отправте се към Хора – столицата на острова, където ще се насладите на приятна разходка по романтични калдаръмени улици на града, минавайки покрай малки бутици, елегантни нощни клубове и бели къщи. Стигате до етнографския музей, построен върху останки от средновековен замък в Миконос. Той ще ви запознае с местния фоклор, култура и история със своите сбирки от традиционни костюми, предмети на бита и бижутерия. Продължавате към Алефкандра и Вятърните мелници. Известна още като Венецията на Миконос, Алефкандра е един очарователен квартал в Хора, където къщите са построени над морето, с балкони от дърво. След 18-ти век, в тази част на Хора са живели богати търговци и капитани на кораби. Последна спирка е Военноморският музей на Миконос, чиито експонати разказват не само за военноморската история на Гърция, но и показват развитието на корабостроеноето в различни части на света.

 

 

Остров Делос и храма на Аполон


Продължителност: половин ден

 

Начин на придвижване до мястото: с лодка до острова; на място - пеш.

 

Цена: € 52 на възрастен, € 29 на дете


 

Делос е бил свещен остров в миналото и според митологията е мястото, където са родени богът на слънцето Аполон и сестра му Артемида. 500 години малкият Делос е бил основен религиозен и търговски център за цялото Егейско крайбрежие. Днес, единствените останали хора на острова са, онези, които се грижат и пазят ценните руини. Ще отплавате от пристанището на остров Миконос с малка лодка, покрай западния бряг на острова, минавайки покрай други чудати малки острови, докато стигнете до пристана на Дилос, откъде ще Ви поведе Вашият екскурзовод. Първо ще видите Агората и Свещения път зад нея, водещ до храма на Аполон. Ще разгледате останките от Елински квартал и неговото пристанище, къщи в морето и луксозни сгради като Домът на Клеопатра, Къщата на Делфините, на Маските, Домът на Дионисий и други интересни постройки. Забележете архитектурата и мозаичните подове, които са се запазили повече от 2500 г. Продължавате разходката и виждате зрелищното Авеню на лъвовете, където пет мраморни лъвове от 7-ми век пр. Хр. лежат в готовност да скочат, пазейки сега вече изсъхналото свещено езеро. Преди да ви върне обратно на кораба, Вашата лодка, ще спре и до града Миконос. Тук ще имате възможност да се разходите по калдаръмените улички на този прочут остров, сред стотици артистични магазинчета, кафета и ресторанти.

 

Важно да знаете: Пътуването по вода от Миконос до Делос отнема 45 минути. Провеждането на екскурзията зависи от климатичните условия. Обектът не е подходящ за хора изпитващи трудност при ходене пеш

 

By Ilia Stanchev