Crusit Newsletter

Изпрати на приятел x
crusit.bg usit.bg
Изпрати

Остров Патмос, Гърция


Манастир Св. Йоан Богослов и Пещерата на Изгнанието

 

Продължителност: 2 часа

 

Начин на придвижване до мястото: с автобус; на място - пеш

 

Цена: € 40 на възрастен, € 20 на дете

 

Отпътувате с автобус от пристанището на Патмос към селцето Хора , където, между високи крепостни стени се издига манастир Св. Йоан Богослов. Великолепната сграда на манастира е построена преди 900 г. на хълм над града. Влизайки в обителта, първо ще минете през вътрешния двор, стаята за хранене на монасите и старата пекарна, докато стигнете главната църква, известна със своите необикновени стенописи и интериор. Ще посетите малкия музей, който помещава колекции от свещени съкровища, книги, ръкописи, мозайки, икони, прекрасни средновековни платове, одежди и бижута.

След това автобусът ще ви закара до пещерата на изгнаника. Там ще видите нишата в стената, служеща за възглавница, издатината, използвана от изгнаника вместо бюро, за да напише своята Книга на Откровението и цепнатината в скалата, образувана от Гласът Божий. Преди да се върнете на пристанището, ще спрете да разлгедате и жиписното градче Скала.

 

Важно да знаете: Обектът не е подходящ за хора, изпитващи трудност при ходене пеш

 

 

Панорамна разходка на остров Патмос

 

Продължителност: 2.5 часа

 

Начин на придвижване до мястото: с автобус и пеш;

 

Цена: € 40 на възрастен, € 20 на дете

 

В цената е включена безалкохолна напитка.

 

За онези от Вас, които предпочитат да разкрият красотата на Патмос от комфорта на климатизиран автобус, сме подготвили интересна панорамна обиколка на острова. Тръгвате от пристанището на Скала към централната част на острова – селцето Хора, където се намира великолепният манастир Св. Йоан Богослов, построен през 1088 г. Спирате за кратко при Пещерата на изгнаника, а после до вятърните мелници на Хора, за да се насладите на прекрасната гледка наоколо и да направите снимки. Продължавате пътуването по другия бряг на Патмос, сред пленителен природен пейзаж от скалисти хълмове, тесни протоци, тихи плажове и живописни заливи. Екскурзията приключва в Скала, където ще имате свободно време да се разходите в очарователното старинно градче и да се насладите на чашка кафе или друга освежаваща напитка в най-старото и красиво Арион кафе.

 

 

By Ilia Stanchev