Crusit Newsletter

Изпрати на приятел x
crusit.bg usit.bg
Изпрати

Остров Санторини, Гърция


Екскурзия до Ия (Oia)

 

Продължителност: 3 часа

 

Начин на придвижване до мястото: с автобус; на място - пеша

 

Цена: € 55 на възрастен, € 33 на дете

 

С лодка от кораба ще стигнете до градчето Атинион на острова, където ще ви чака и автобусът.

По пътя към Ия пред Вас ще се разкрие пленително красива панорама към Егейско море и съседните острови. Ще видите как лавата се е втвърдила на пластове върху скалите наоколо - всеки пласт, бележещ различно изригване от цикличната вулканична активност в района. Стигате до ръба Калдера, където е разположено смятаното за най-романтично място в Санторини - селцето Ия. Оя е истински пример за Цикладична архитектура и напомня картина от гръцки филм – с калдаръмени улици, бели варосани къщи и сини кепенци на прозорците. Ще имате достатъчно свободно време за разходка в селцето, след което автобусът ще ви върне обратно към пристанището. По желание, можете да слезнете в град Фира, откъдето да се придвижите към пристанището със специален лифт (билети за лифта се продават на началната станция на лифта).

 

 

 

Екскурзия с яхта край Санторини и разходка до вулкана

 

Продължителност: 3 часа

 

Начин на придвижване до мястото: с моторна яхта;

 

Цена: € 55 на възрастен, € 33 на дете

 

Насладете се на екскурзия с яхта покрай активния вулкан на островчето Неа Камени. Плавайки покрай чудно оформените вулканични брегове ще видите как черни вулканични скали и бяла пяна са красиво примесени в едно с червения цвят на лавата. Ще се изкачите до билото на острова, където кратерите продължават живо да „издишат” серни пари. Насладете се на този нереалистичен пейзаж, докато вашият екскурзовод ви разказва за образуването и живота на вулкана, както и за последното му изригване, довело до пълното разрушаване на Санторини. Приливната вълна в резултат на това изригване е била толкова огромна, че е стигнала до остров Крит и е разрушила процъфтяващия тогава град Кносос. Продължавате лъкатушна разходка с лодката си в преминаващата от тъмно синьо в жълто-зелено морска вода, а в далечината се открива великолепната гледка на снежнобелите къщи със сини кепенци на град Фира. Желаещите да поплуват, ще могат да го направят в приятните морски води, затопляни от термални извори на дъното.

Важно да знаете: Тази екскурзия се предлага в месеците от Април до Септември и провеждането й зависи от климатичните условия; водата в мястото годно за плуване може да остави следи по цветни или тъмни бански костюми.

 

 

 

Санторини с джип сафари

 

Продължителност: 3 часа

 

Начин на придвижване до мястото:

 

Цена: € 55 на възрастен, € 33 на дете (Тази екскурзия може да се резервира само на борда на кораба)

 

Екскурзията съчетава дивата, по-безлюдна красота на юг с като цяло по-турситческата, но също зашеметяваща източната част на Санторини. Малка лодка ще ви превози от кораба до градчето Атиниос на остров Санторини. Там ще ви очакват вашият водач и сафари джиповете, с които ще се впуснете в истинско приключение и проучване на острова, по-близо до природата. Ще се изкачите до най-високата точка на Санторини, за да станете свидетели на изумителна гледка; ще намерите едни от най-красивите фарове в различни части от морския бряг, ще се разходите по бели пясъчни и специфични за острова черни каменни плажове с вулканични скали.

 

By Ilia Stanchev