Crusit Newsletter

Изпрати на приятел x
crusit.bg usit.bg

CELEBRITY Cruises

Изпрати
CELEBRITY Cruises

Celebrity Cruises - www.celebritycruises.com е основана през 1988 г. като висок-клас круизна компания за пътувания до Бермуда. През 1997 г. тя се слива с Royal Caribbean International и формират конгломерата Royal Caribbean Cruises LTD, под чиято шапка днес са Azamara Club Cruises, Pulmantour Cruises, CDF Croisieres de France, както и самите Royal Caribbean International и Celebrity Cruises.

Елегантност, класически стил, модерен лукс, изискана кухня от световна класа, обслужване по най-висок стандарт, това са най-изтъкнатите характеристики на корабите на Celebrity Cruises. Компанията се стреми към съвършения баланс между голям избор от удобства и опции за забавление, релакс и хранене, които предлагат големите компании, и интимната, стилна атмосфера и внимание към детайла на по-малките круизни кораби.

Гостите на борда на корабите на Celebrity Cruises са предимно състоятелни, високоинтелигентни и образовани млади хора и хора на средна възраст. Те имат привилегията да бъдат обгрижвани от прецизно подбран екипаж от едни от най-отличилите се служители в круизната индустрия и то в изключителното съотношение на пътници спрямо екипаж - 2:1.

Celebrity Cruises са представени от 11 кораба, разделени в 4 класа:

В този клас има един единствен кораб – Celebrity Century (първо плаване през  1995 г.). С капацитет 1778 души, той е един от най-малките кораби на Celebrity Cruises и е фаворит на клиенти, които предпочитат малки до средни по размер кораби с изтънчена и модерна, но в същото време лежерна и приятелска атмосфера. На борда ще намерите характерните за Celebrity места като Michale’s Club – салон в бароков стил за приятен разговор над питие, на фона на живо изпълниение на пиано – и популярния Martini Bar, с първия леден бар-плот на круизен кораб.

Това е средният както по тонаж на корабите, така и по възраст клас на Celebrity Cruises. Негови представители са: Celebrity Millennium (2000 г.), Celebrity Infinity (2001 г.), Celebrity Summit (2002 г.) и Celebrity Constellation (2002 г.), всички с капацитет между 2000 и 2500 души. Започвайки със Celebrity Constellation през 2010 г., компанията модернизира и всички кораби от категорията, добавяйки голяма част от удобствата и характеристиките на Solstice Class. Така днес гостите на борда на корабите от Millenium Class също се радват на: специалните AquaClass СПА-каюти, разположени до СПА центъра, кафе-креперия Bistro-on-Five, винарната Cellar Master, баскетболно игрище и зона за релакс под слънцето, само възрастни – Solarium.

Expedition Class е специалнита категория на Celebrity, посветена на приключенските пътувания до по-нестандартни и трудно достижими дестинации с голям круизен кораб. Така например през 2013 г. и 2014 г., Celebrity Expedition – единственият представител на класа, с капацитет 96 души, ще плава по маршрути около островите Галапагос.

Най-„младите” круизни кораби на компанията Celebrity принадлежат на този клас. Изумителни в своята елегантност и класа, Celebrity Solstice (2008 г.), Celebrity Equinox (2009 г.), Celebrity Eclipse (2010), Celebrity Silhouette(2011 г.) и Celebrity Reflection (2012 г.) са и най-големите по тонаж и капацитет круизни кораби във флотилията на Celebrity. Брилянтното съчетание на иновация, ултимативен дизайн и стил, което носи всеки от тези кораби печели верни почитатели на Solstice Class дори и сред най-придирчивите клиенти.

 

                                                                                         НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ


•    БИЛЕТ за круиз - Круизният билет е електронен. Ще го получите от офиса на USIT COLOURS по имейл до няколко дни преди началото на круиза и след като сте заплатили цялата сума за вашия круиз. Един електронен билет се отнася за всички пасажери настанени в една и съща каюта. Билетът за круиз представлява договор за превоз на пътници и техния багаж и регламентира вашите взаимоотношения с круизната компания при възникване на различни обстоятелства по време на осъществяване на круиза.
•    МЕЖДУНАРОДЕН ПАСПОРТ - При пътуване на круиз трябва да разполагате с международен паспорт, валиден минимум 6 месеца след датата на приключване на круиза. НЕ е възможно пасажери с българска националност да бъдат настанени на борда на круизния кораб с лична карта или с шофьорска книжка, дори целият маршрут на круиза да е в рамките на ЕС. Въпреки това препоръчваме да носите втори документ за идентификация – лична карта или шофьорска книжка.
•    ПРЕДВАРИТЕЛНА ОНЛАЙН РЕГИСТРАЦИЯ - Круизният билет се предоставя на пасажерите, едва след попълване на задължителната регистрация. Тя трябва да бъде попълнена най-късно до 4 дни преди началото на круиза. В случай, че нямате такава регистрация е възможно забавяне на процеса на настаняването ви на борда на кораба или дори отказ за настаняване.Повече информация относно попълването на задължителната регистрационна форма може да получите от офисите на USIT COLOURS.
•    МЕДИЦИНСКА ЗАСТРАХОВКА при пътуване в чужбина - в цената на круиза не е включена медицинска застраховка, поради което всеки пасажер следва на свой риск и за своя сметка да сключи застраховка „медицински разходи в чужбина с асистанс и репатриране” с избран от него застраховател. Препоръчва се също да си осигурите застраховка, покриваща загуба и повреда на багаж, застраховка „злополука” и др. застрахователни продукти, покриващи различни рискове по време на пътуване извън България.
•    Визи и изисквания на имиграционните власти в посещаваните държави - имиграционните изисквания на различните държави варират и могат да се променят по всяко време, поради което препоръчваме да се обърнете за допълнителна информация към вашия туристически агент или към посолствата на държавите, включени в маршрута на вашия круиз.


                                                                                          ПЪТУВАНЕ С ДЕЦА


•    Пътуване само с единия родител - когато дете под 18 години пътува само с единия си родител, тогава придружаващия родител трябва да представи предварително попълнена и нотариално заверена форма по образец на круизната компания, с която декларира че носи пълна отговорност за поведението и действията на детето по време на круиза. Чрез този документ отсъстващият родител също декларира, че предоставя права на круизната компания за медицинско лечение на детето в случай на възникване на внезапно заболяване или злополука. Липсата на този документ може да възпрепяства настаняването ви на борда на круизния кораб. В допълнение на т.нар. “parent consent form”, придружаващият родител трябва да разполага и с нотариално заверен документ, издаден на български и на английски, чрез който отсъстващият родител дава съгласието си детето да напуска България.
•    Когато круизът включва пристанища в Канада, горните изисквания се прилагат за всички деца под 21 години. Изключения от правилата за настаняване на борда на кораба на лица под 21 години се правят само, когато пасажерите са брачна двойка, която представи акт за граждански брак, преведен на английски и нотариално заверен.
•    Някои услуги не може да се предоставят на деца и някои зони на кораба са недостъпни за деца в определени часове или през цялото време.
•    На борда на кораба не се допускат бебета под 6 месечна възраст;


С деца на борда


Конкретните занимания варират за различните при различните круизни компании и различните кораби. Повечето от тях са безплатни и се провеждат в определени часове, които може да научите от рецепцията на детския или тийн-клуба. Възможно е да поверите децата си на грижите на екипа от детския клуб в по-късните вечерни часове или когато сте на брега. Заниманията отново са групови, но в този случаи се заплаща и такса за ползване на услугите на детския клуб.


БАГАЖ


Няма конкретни ограничения относно количеството багаж, което ще носите с вас на борда на кораба по време на круиза. Основното ограничение в броя чанти и теглото им обичайно се задава от изискванията на авиокомпанията, която ще използвате за транспортиране до / от началното / крайното пристанище на вашия круиз. Все пак препоръчва се багажът да не надвишава 2 пътни чанти с максимално тегло до 23 кг. всяка от тях. Документи, лекарства и ценности трябва да носите винаги само в ръчния си багаж.


ЗДРАВОСЛОВНИ И ФИЗИЧЕСКИ ПРОБЛЕМИ


Винаги, когато е възможно круизните компании се опитват да настанят на борда на кораба хора със специални нужди. На повечето круизни кораби има каюти, пригодени за хора с физически увреждания. Съществуват обаче различни условия, за приемане на пътници със здравословни и физически проблеми. Повече информация за тези условия може да получите от офисите на USIT COLOURS.


БРЕМЕННОСТ


Жени, навлезли в 24-тата седмица от бременността си не се приемат на борда на кораба.


ДОМАШНИ ЛЮБИМЦИ


Домашни любимци не се приемат на борда на корабите. Качването на животни е разрешено само в случай, че те са сертифицирани водачи на инвалиди. Круизната компания трябва да бъде уведомена за такива обстоятелства поне 60 дни преди началото на круиза.


НА КРУИЗНИЯ ТЕРМИНАЛ – ПРОЦЕДУРИ


•    ЧАС ЗА ЯВЯВАНЕ НА КРУИЗНИЯ ТЕРМИНАЛ В НАЧАЛНОТО ПРИСТАНИЩЕ и ЧАС НА ОТПЛАВАНЕ - началният час, в който започва чекирането за качване на борда на кораба в началното пристанище е упоменат във вашия круизен билет. Препоръчваме да не се явявате по-рано на терминала от упоменатия начален час, тъй като на круизните терминали няма удобства за продължителен престой на пасажери и багаж. Часът на отплаване от началното пристанище е посочен в подробното описание на пътуването, във вашия круизен билет.


•    ВАЖНО! Всички пътници трябва да са приключили с чекирането си и да са на борда на кораба не по-късно от 2 часа преди обявения час на отплаване!!! Пътници, които се явят за чекиране след като гишетата са затворени, ще трябва за своя сметка да се придвижат до първото следващо възможно пристанище от маршрута.
•    На круизния терминал в началното пристанище се извършват следните процедури:
•    1. Предаване на основния багаж за натоварване на борда на кораба;
•    2. Проверка на документите на пасажерите;
•    3. Откриване на бордна сметка и получаване на ключ за каютата;
•    Подробна информация относно отделните процедури може да получите заедно с билета за круиз.

 

Чекиране: CELEBRITY Cruises не приемат гости с неизрядни документи (паспорт,виза), както и пътници явили се след обявените за чек-ин часове. Не се възстановяват суми на лица, които не представят изрядни документи, или закъснеят за чек-ин.

Промени в маршрута: Маршрутът на круиза може да бъде променен. Преди качване на борда: за въпроси свързани с промени дължащи се на метеорологични или други условия можете да посетите сайта  www.celebritycruises.com. На борда кораба можете да следите дневният бюлетин с най-актуална информация. Хранене: Ако този символ * излиза до вашата заявка за конкретно място за хранене, това означава, че първоначалното ви желание не е било прието. Въпреки, че правим всичко възможно да удовлетворим вашата заявка до деня на отплаването,желаното от вас място може вече да не е свободно поради голямото търсене. Когато се чекирате, моля проверете вашата SEAPASS карта, тя ще покаже крайния резултат от вашата заявка за конкретно място. Online check-in: Онлайн чек-ин не е задължителен, но е удобен и спестява време в деня на пътуването. За ваше спокойствие обърнете се към консултант на UsitColours за съдействие при онлайн чекирането.