Crusit Newsletter

Изпрати на приятел x
crusit.bg usit.bg

COSTA Cruises

Изпрати
COSTA Cruises

Costa Cruises или Costa Crociere или Costa Croisiere - www.costacruise.com е круизна компания, базирана в Генуа, Италия, собственост на най-големия круизен оператор - американско-британската корпорация Carnival Corporation and plc. Компанията предлага както кратки и доста изгодни круизни ваканции, така и 2-3-месечни „околосветски“ маршрути с множество дестинации в Азия, Австралия, Америка и Европа.

Тя е привлекателна за по-масовия круизен пътешественик, със стандартни маршрути по известни туристически дестинации и много промоции, които правят круизите достъпни дори за по-ограничен бюджет.

 

В момента във флотилията на компанията оперират 17 кораба, разделени в 7 класа, които изпълняват предимно круизи в Западно и Източно Средиземно море, но също и в Северна Европа, Южна Америка, Карибите и Бахамите, Далечния изток.

Това е категорията с най-големите и едни от най-модерните круизни кораби на Costa. В нея влизат великолепният Costa Fascinosa (година на пускане - 2012), Costa Favоlosa (2011 г.) с акценти от вълшебна приказна в интериора, Costa Pacifica (2009 г.) - „музикалния кораб“ и Costa Serena (2007 г.), наричан „Дом на Боговете“ и украсен съобразно това. Техните круизни маршрути покриват цялото Средиземноморие, Северна Европа и Южна Америка.

Следващия по тонаж клас е Fortuna. Той има два представителя – Costa Fortuna (2003 г.) и Costa Magica (2004 г.). Първият кораб изпълнява разнообразни круизи през годината – през лятото плава в Северна Европа, посещава фиордите и някои Балтийски столици. Есенно време прави Средиземноморски круизи с ключови пристанища – Малага, Кадиз, Лисабон, Валенсия, а през зимните месеци е край Арабските Емирства – Дубай и Оман. Неговият кораб близнак – Magica е с по-фиксирани маршрути – през зимата е в Източните Кариби, а през лятото предлага круиз през Атина, някои гръцки острови, Дубровник и Сплит.

Класът с вторите най-„млади“ и луксозни круизни кораби. Costa Deliziosa (2010 г.), който в сезон 2013 - 2014 редува круизни пътувания в Егейско и Черно море, с такива в Западно Средиземноморие, а през Януари и Февруари обикаля почти целия свят за 2-3 месеца. Вторият член на Клас Luminosa – Costa Luminosa (2009 г.) предлага сравнително евтини круизи в Средиземно море, през пролетта и есента, а през лятото плава сред Норвежките фиорди и Сканидавските държави. През зимата корабът е в топлите води на Карибския басейн, край Бахамските острови и Мексико.

Членове на тази категория са: Costa Mediterranea (2003 г.), който набляга на круизи в Източно Средиземно море - около Гръцките острови, Кипър до Израел, но предлага и 6-дневни средиземноморски круизи край Корсика и Палма; Costa Atlantica (2000 г.), който ще пропусне сезон 2013-2014, за да бъде реновиран.

Клас Sky/Victoria в момента има само един представител по вода, чието име носи и класа – Costa Victoria (1996 г.). В сезон 2013 – 2014, корабът изпълнява основно екзотични круизи в Азия, включващи дестинации в Китай, Тайван, Корея, Малайзия, Сингапур, Тайланд и остров Пукет, Хонконг.

Най-малкият круизен кораб във флотилията на Costa е Costa Voyager (1999 г.) от клас Voyager. През лятото, Costa Voyager прави круизни маршрути в Средиземно море от Барселона – около Балеарските острови и Малта, през зимните месеци е малкото бижу на Costa за круизи в Червено море.

Най-старият клас на Costa. В него са корабите Costa NeoRomantica (1993 г.), Costa Neoriviera (1999 г.) и Costa NeoClassica (1991 г.). И трите кораба са напълно реновирани в периода 2012 – 2014 година.

Costa Diadema (2014г.) e новото петзвездно попълнение на Costa cruises - Costa Diadema.

Най-новият и луксозен кораб на Costa Cruises, Costa Diadema прави първото си плаване само преди 2 години, през 2014 г. Той притежава всички модерни удобства и характеристики на високите класове кораби като басейн с подвижен стъклен покрив, който позволява съоръжението да се използва дори и при лошо време, 4D кино, огромен СПА център

Новото петзвездно попълнение на Costa cruises - Costa Diadema.

Най-новият и луксозен кораб на Costa Cruises, Costa Diadema прави първото си плаване само преди 2 години, през 2014 г. Той притежава всички модерни удобства и характеристики на високите класове кораби като басейн с подвижен стъклен покрив, който позволява съоръжението да се използва дори и при лошо време, 4D кино, огромен СПА център

- See more at: https://crusit.bg/kruizni-korabi/costa_cruises/costa-diadema/#sthash.sPyQPueu.dpuf

 

НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ

• БИЛЕТ за круиз - Круизният билет е електронен. Ще го получите от офиса на USIT COLOURS по имейл до няколко дни преди началото на круиза и след като сте заплатили цялата сума за вашия круиз. Един електронен билет се отнася за всички пасажери настанени в една и съща каюта. Билетът за круиз представлява договор за превоз на пътници и техния багаж и регламентира вашите взаимоотношения с круизната компания при възникване на различни обстоятелства по време на осъществяване на круиза.

• МЕЖДУНАРОДЕН ПАСПОРТ - При пътуване на круиз трябва да разполагате с международен паспорт, валиден минимум 6 месеца след датата на приключване на круиза. НЕ е възможно пасажери с българска националност да бъдат настанени на борда на круизния кораб с лична карта или с шофьорска книжка, дори целият маршрут на круиза да е в рамките на ЕС. Въпреки това препоръчваме да носите втори документ за идентификация – лична карта или шофьорска книжка.

• ПРЕДВАРИТЕЛНА ОНЛАЙН РЕГИСТРАЦИЯ - Круизният билет се предоставя на пасажерите, едва след попълване на задължителната регистрация. Тя трябва да бъде попълнена най-късно до 4 дни преди началото на круиза. В случай, че нямате такава регистрация е възможно забавяне на процеса на настаняването ви на борда на кораба или дори отказ за настаняване.Повече информация относно попълването на задължителната регистрационна форма може да получите от офисите на USIT COLOURS.

• МЕДИЦИНСКА ЗАСТРАХОВКА при пътуване в чужбина - в цената на круиза не е включена медицинска застраховка, поради което всеки пасажер следва на свой риск и за своя сметка да сключи застраховка „медицински разходи в чужбина с асистанс и репатриране” с избран от него застраховател. Препоръчва се също да си осигурите застраховка, покриваща загуба и повреда на багаж, застраховка „злополука” и др. застрахователни продукти, покриващи различни рискове по време на пътуване извън България.

• Визи и изисквания на имиграционните власти в посещаваните държави - имиграционните изисквания на различните държави варират и могат да се променят по всяко време, поради което препоръчваме да се обърнете за допълнителна информация към вашия туристически агент или към посолствата на държавите, включени в маршрута на вашия круиз.

ПЪТУВАНЕ С ДЕЦА

• Пътуване само с единия родител - когато дете под 18 години пътува само с единия си родител, тогава придружаващия родител трябва да представи предварително попълнена и нотариално заверена форма по образец на круизната компания, с която декларира че носи пълна отговорност за поведението и действията на детето по време на круиза. Чрез този документ отсъстващият родител също декларира, че предоставя права на круизната компания за медицинско лечение на детето в случай на възникване на внезапно заболяване или злополука. Липсата на този документ може да възпрепяства настаняването ви на борда на круизния кораб. В допълнение на т.нар. “parent consent form”, придружаващият родител трябва да разполага и с нотариално заверен документ, издаден на български и на английски, чрез който отсъстващият родител дава съгласието си детето да напуска България.

• Когато круизът включва пристанища в Канада, горните изисквания се прилагат за всички деца под 21 години. Изключения от правилата за настаняване на борда на кораба на лица под 21 години се правят само, когато пасажерите са брачна двойка, която представи акт за граждански брак, преведен на английски и нотариално заверен.

• Някои услуги не може да се предоставят на деца и някои зони на кораба са недостъпни за деца в определени часове или през цялото време.

• На борда на кораба не се допускат бебета под 6 месечна възраст; С деца на борда Конкретните занимания варират за различните при различните круизни компании и различните кораби. Повечето от тях са безплатни и се провеждат в определени часове, които може да научите от рецепцията на детския или тийн-клуба. Възможно е да поверите децата си на грижите на екипа от детския клуб в по-късните вечерни часове или когато сте на брега. Заниманията отново са групови, но в този случаи се заплаща и такса за ползване на услугите на детския клуб.

• БАГАЖ  - Няма конкретни ограничения относно количеството багаж, което ще носите с вас на борда на кораба по време на круиза. Основното ограничение в броя чанти и теглото им обичайно се задава от изискванията на авиокомпанията, която ще използвате за транспортиране до / от началното / крайното пристанище на вашия круиз. Все пак препоръчва се багажът да не надвишава 2 пътни чанти с максимално тегло до 23 кг. всяка от тях. Документи, лекарства и ценности трябва да носите винаги само в ръчния си багаж.

• ЗДРАВОСЛОВНИ И ФИЗИЧЕСКИ ПРОБЛЕМИ - Винаги, когато е възможно круизните компании се опитват да настанят на борда на кораба хора със специални нужди. На повечет круизни кораби има каюти, пригодени за хора с физически увреждания. Съществуват обаче различни условия, за приемане на пътници със здравословни и физически проблеми. Повече информация за тези условия може да получите от офисите на USIT COLOURS.

• БРЕМЕННОСТ - Жени, навлезли в 24-тата седмица от бременността си не се приемат на борда на кораба.

• ДОМАШНИ ЛЮБИМЦИ - Домашни любимци не се приемат на борда на корабите. Качването на животни е разрешено само в случай, че те са сертифицирани водачи на инвалиди. Круизната компания трябва да бъде уведомена за такива обстоятелства поне 60 дни преди началото на круиза.

НА КРУИЗНИЯ ТЕРМИНАЛ – ПРОЦЕДУРИ

• ЧАС ЗА ЯВЯВАНЕ НА КРУИЗНИЯ ТЕРМИНАЛ В НАЧАЛНОТО ПРИСТАНИЩЕ и ЧАС НА ОТПЛАВАНЕ - началният час, в който започва чекирането за качване на борда на кораба в началното пристанище е упоменат във вашия круизен билет. Препоръчваме да не се явявате по-рано на терминала от упоменатия начален час, тъй като на круизните терминали няма удобства за продължителен престой на пасажери и багаж. Часът на отплаване от началното пристанище е посочен в подробното описание на пътуването, във вашия круизен билет.

• ВАЖНО! Всички пътници трябва да са приключили с чекирането си и да са на борда на кораба не по-късно от 2 часа преди обявения час на отплаване!!! Пътници, които се явят за чекиране след като гишетата са затворени, ще трябва за своя сметка да се придвижат до първото следващо възможно пристанище от маршрута.

• На круизния терминал в началното пристанище се извършват следните процедури:

• 1. Предаване на основния багаж за натоварване на борда на кораба;

• 2. Проверка на документите на пасажерите;

• 3. Откриване на бордна сметка и получаване на ключ за каютата;

• Подробна информация относно отделните процедури може да получите заедно с билета за круиз.