Crusit Newsletter

Изпрати на приятел x
crusit.bg usit.bg

Dunav Tours

Изпрати
Dunav Tours

„Дунав Турс“ АД е единственият български корабособственик, който осъществява европейски речен круизен туризъм. Организира групови и индивидуални круизи по реките Дунав, Рейн, Майн, Мозел и др.
Сезонът на речните круизи стартира всяка година в началото на месец март. Специфичното при този вид круизи е, че всички изхранвания са включени в цената, както и голяма част от напитките, предлагани на борда – вино, бира, безалкохолни, кафе и чай по всяко време на деня. Децата са добре дошли на борда и се възползват от специални ценови преференции – бебетата до 2 години се настаняват безплатно в каютата на родителите си, а децата от 02 до 12г. (ненавършени), настанени с един или двама възрастни в каюта, заплащат 50% от пакетната цена на възрастен.


    Корабите на Дунав Турс са категория 4 звезди, пригодени за круизни пътувания по р. Дунав с висококвалифициран български екипаж,  владеещ  немски и английски език на високо ниво. Кухнята предлага международни и български специалитети, приготвени от пресни продукти на борда от квалифицирани майстор-готвачи. Провежда се целодневна анимационна програма, включваща състезания, беседи, скечове, Нептунови празници, Пиратска вечер, винена проба на български вина, съпроводена с фолклорна програма, българска сватба и други занимателни мероприятия. През 2016 година беше изцяло обновена анимационната програма на борда на речните круизи на "Дунав турс". Освен традиционната българска сватба, туристите вече имат възможност да взимат уроци по народни танци, а за чуждестранните пасажери е осигурена и възможността за изучаване на български език.

Компанията разполага с общо шест кораба за речни круизни плавания. Корабите “Елегант Лейди” и “Хайнрих Хайне” обикалят по Дунав и притоците му в Германия, а най-новият кораб на компанията – произведеният през 2012 г. в Холандия кораб “Ариана”, прави круизи до делтата на река Дунав. До украинските градове Вилково и Измаил плават корабите “Русе Престиж”, “София” и “Русе”.

Компанията разполага с 6 кораба за круизни плавания:


 „София“ - 210 пасажери, построен 1984, реновиран 2001
 „Русе“ - 210 пасажери, построен 1984, реновиран 2001
 „Русе Престиж” - 164 пасажери, построен 2004
„Хайнрих Хайне“ - 110 пасажери, построен 1990, реновиран 2005
 „Елегант Лейди“- 128 пасажери, построен 2003
 „Ариана“ - построен 2012 г., с 81 кабини, ресторант с 160 места.


ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ


Всички услуги и напитки на борда се заплащат в евро.
Заплащането на допълнителни услуги на борда може да бъде направено в брой или с кредитни карти: Visa, Master-Eurоcard. Дебитни карти не се приемат !!!
ИЗХРАНВАНЕТО по всички разписания става в основния ресторант на кораба. Часовете за закуска, обяд, вечеря, следобедно кафе и нощна закуска, се определят на кораба и се предоставят на туристите във вид на дневна програма на български език.
НАСТАНЯВАНЕТО по всички програми започва с обяд и завършва със закуска. В случай, че пристигнете извън обявените часове за обяд, продължавате програмата със следващо хранене.
ЕКСКУРЗИИ НА БРЕГА

Провеждат се на немски език.
Заявяват се и се заплащат на борда, при наличие на свободни места !