Crusit Newsletter

Изпрати на приятел x
crusit.bg usit.bg
Изпрати

 

Как да стигнем до Кил?

 

 

Някои круизи в Северна Европа са с начално и крайно пристанище Кил – модерен немски град, разположен на Балтийско море, на около 90 км. от Хамбург. Две са основните опции за придвижване от София до пристанищния град – с автомобил директно до Кил или със самолет до Хамбург и след това с влак или автобус до Кил.

 

 

I. Със самолет.

 

Тъй като самолетни полети до самия Кил не се предлагат, най-бързо и удобно би било да летите до Хамбург, откъдето лесно може да се придвижите и до Кил.

 

Вижте какви са опциите за полети до Хамбург.


Този вариант може да е удачен и в обратната посока, в зависимост от часа на акостиране на кораба и актуалните цени на удобните за Вас полети от Хамбург до София. В някои случаи, обаче по-добра алтернатива би била да летите, вместо от Хамбург от Хановер.

 

От Кил до Хановер с влак

 

До летище Хановер стигате лесно с влак за около 3.5 чáса от жп гарата в Кил. Стандартният влаков билет струва между 35 и 55 евро в посока, но ако го резервирате заедно със самолетния си билет, то той ще струва точно 29 евро. Тази опция се нарича Rail&Fly.

Ако пътувате в събота или неделя, може да се възползвате от изгодните уикенд билети. Един уикенд билет струва 40 евро, може да се използва многократно в рамките на 1 ден и важи за 1 до 5 човека. Така ако сте група от 5 души, цената на влаковия трансфер от Кил до Хамбург ще бъде само 8 евро на човек.

 

 

II. С автомобил.

 

По-дълго като време, пътуването до Кил с автомобил може да се превърне в едно обогатяващо пътешествие. Маршрутът, който е дълъг около 2000 км., минава край забележителни европейски столици като Белград, Будапеща, Братислава, Прага, Берлин и през големи немски градове като Дрезден и Хамбург.

 

Паркинг:

Няколко паркинга обслужват пристанището в Кил. Най-големият от тях – Parkplätze – се намира на около 5 минути с кола от круизния терминал Ostseekai. Ако оставите колата си на Parkplatze, може да се придвижите до и от терминала за круизи със специален автобус.

Самият терминал Ostseekai разполага със собствен паркинг, който предлага по-голямо удобство на круизните пасажери, но работи само в следните периоди в 2012 г.: 14.06-11.08, 18.08-25.08 и 09.09-09.10.

И за двата паркинга е препоръчителна предварителна резервация, а цената за 7 дневен престой е около 90 евро.

 

By Ilia Stanchev