Crusit Newsletter

Изпрати на приятел x
crusit.bg usit.bg

Как да получа туристическа виза за САЩ?

Изпрати

Екипът на crusit.bg ще ви съдейства за изготвянето на документи за кандидатстване за американска виза B1/B2 за посещение на Щатите с цел туризъм, посещение на близки и приятели или бизнес.


Каква е цената на американската виза?

Цената на американската виза е $160 и е платима към Американското посолство. Услугата на crusit.bg по изготвяне на документите за кандидатстване за американска виза е на цена 49 лева, ако закупите круиз от нас. Услугата на crusit.bg по изготвяне на документите за кандидатстване за американска виза без да купите наш продукт е на цена 69 лева.


Какво включва услугата?

Заплащането на визовата услуга може да стане на място в офис на Usit colours, по банков път или онлайн. Повече подробности можете да видите тук.


Каква е процедурата?

Подаването на документи за американска виза става лично, в офисите на Usit colours в страната и в рамките на работното време.


Необходими документи

Информация и документи нужни за попълване на формуляр DS-160 и насрочване на интервю. Какво трябва да знаете. При подаване на документи за американска виза в офис на Usit colours, трябва да предоставите:


Документи, които трябва да представите в Американското консулство

Интервю за американска виза

На интервю за американска виза кандидастващият трябва да се яви лично, освен в случаите, когато е: а) над 80 годишна възраст; б) дете под 14 годишна възрста и двамата му родители имат валидни амрикански визи.Интервюта за визи се провеждат от понеделник до петък в посолството на САЩ в София. Обикновено, свободни дати за интервю има след една до четири седмици след попълване на документите.


Кога е готова визата?

След одобрение при интервю, до 2-3 дни е стандартния срок за разглеждане на документи и полагане на виза. В специални случаи (според интервюиращия консул) срокът за разглеждане на документи може да бъде удължен и продължава средно до 30 дни. 

Важно! Формулярът за кандидатсване за американска виза не предполага избор на продължителност от страна на кандидастващия. Валидността на визата се определя от интервюиращия консул.


Какво представлява визата за Щатите?

Визата за САЩ е стикер, който се полага на страница в паспорта ви. На стикера е посочен срок на визата. Важна особеност е, че това е входна виза и срокът посочен на нея е срокът в който трябва да влезете в Америка. При пристигане в Щатите, след кратко интервю от миграционните служби, ще бъде определен срока, в който можете да останете в страната при конкретно посещение.

ВАЖНО! Услугата по попълване и подаване на документи за американска виза, предлагана от екипа на crusit.bg, не гарантира одобрение за виза. Решението дали ще получите или ще ви бъде отказана виза е изцяло в правомощията на интервюищария консул.


Кога ще получите визата?

Обикновено, Американското консулство изпраща паспорта ви по куриер до 1 работен ден след полагане на визата. Куриерската фирма е TNT и можете да получите документа си от офис на куриерите в града, който сте посочили при запазването на дата и час за интервю. Служителите на TNT изпращат мейл, когато пратката е в офиса им. Куриерската услуга не се заплаща.


By Ilia Stanchev