Премини към главното съдържание Премини към Навигацията
 • За Круизната Компания

  Круизи с Costa Cruises - виж информация за компанията и резервирай изгодно с Crusit.bgCosta Cruises или Costa Crociere или Costa Croisiere е круизна компания, базирана в Генуа, Италия, собственост на най-големия круизен оператор - американско-британската корпорация Carnival Corporation and plc. Компанията предлага както кратки и доста изгодни круизни ваканции, така и 2-3-месечни „околосветски“ маршрути с множество дестинации в Азия, Австралия, Америка и Европа.

  Тя е привлекателна за по-масовия круизен пътешественик, със стандартни маршрути по известни туристически дестинации и много промоции, които правят круизите достъпни дори за по-ограничен бюджет.

 • Флотилия

  В момента във флотилията на компанията оперират 17 кораба, разделени в 7 класа, които изпълняват предимно круизи в Западно и Източно Средиземно море, но също и в Северна Европа, Южна Америка, Карибите и Бахамите, Близък и Далечен изток.

  • Най-нови кораби - Costa Cruises ще разшири флотилията си с още три кораба, които ще бъдат пуснати по вода през 2019-та и 2020-та година.

  Costa Smeralda - очаква се да започне плаванията си през 2019-та година. Това ще бъде най-големият кораб от флотилията на Costa с капацитет от 6522 пасажери.

  Costa Venezia - ще стартира плаванията си през 2019-та година

  Costa Firenze - очаква се да бъде пуснат по вода през октомври 2020-та година.

  • Клас Diadema

  Costa Diadema (2014г.) e новото петзвездно попълнение на Costa cruises - Costa Diadema с капацитет 3724 пасажери.

  Най-новият и луксозен кораб на Costa Cruises, Costa Diadema прави първото си плаване през 2014 г. Той притежава всички модерни удобства и характеристики на високите класове кораби като басейн с подвижен стъклен покрив, който позволява съоръжението да се използва дори и при лошо време, 4D кино, огромен СПА център.

  • Клас Concordia

  Това е категорията с най-големите и едни от най-модерните круизни кораби на Costa с капацитет от 3800 пасажери. В нея влизат великолепният Costa Fascinosa (година на пускане - 2012), Costa Favоlosa (2011 г.) с акценти от вълшебна приказна в интериора, Costa Pacifica (2009 г.) - „музикалния кораб“ и Costa Serena (2007 г.), наричан „Дом на Боговете“ и украсен съобразно това. Техните круизни маршрути покриват цялото Средиземноморие, Северна Европа и Южна Америка.

  • Клас Fortuna

  Следващия по тонаж клас е Fortuna. Той има два представителя – Costa Fortuna (2003 г.) и Costa Magica (2004 г.) с капацитет по 3470 пасажери.

  • Клас Luminosa

  Класът с вторите най-„млади“ и луксозни круизни кораби с капацитет 2800 пасажери. Costa Deliziosa (2010 г.), и вторият член на Клас Luminosa – Costa Luminosa (2009 г.) предлага сравнително евтини круизи в Средиземно море.

  • Клас Atlantica

  Членове на тази категория са: Costa Mediterranea (2003 г.) и Costa Atlantica (2000 г.), който ще пропусне няколко сезона, за да бъде реновиран. Капацитите на тези кораби е 2680 пасажери.

  • Клас Sky/Victoria

  Клас Sky/Victoria в момента има само един представител по вода, чието име носи и класа – Costa Victoria (1996 г.) с капацитет от 2394 пасажери. В сезон 2017 – 2018, корабът изпълнява основно екзотични круизи в Азия, включващи дестинации в Китай, Тайван, Корея, Малайзия, Сингапур, Тайланд и остров Пукет, Хонконг.

  • Клас Voyager

  Най-малкият круизен кораб във флотилията на Costa е Costa Voyager (1999 г.) от клас Voyager.

  • Клас Classica

  Най-старият клас на Costa. В него са корабите Costa NeoRomantica (1993 г.), Costa Neoriviera (1999 г.) и Costa NeoClassica (1991 г.). И трите кораба са напълно реновирани в периода 2012 – 2014 година и са с капацитет от 1300 до 1600 пасажери.

  Новото петзвездно попълнение на Costa cruises - Costa Diadema.

  Най-новият и луксозен кораб на Costa Cruises, Costa Diadema прави първото си плаване само преди 2 години, през 2014 г. Той притежава всички модерни удобства и характеристики на високите класове кораби като басейн с подвижен стъклен покрив, който позволява съоръжението да се използва дори и при лошо време, 4D кино, огромен СПА център

  - See more at: https://crusit.bg/kruizni-korabi/costa_cruises/costa-diadema/#sthash.sPyQPueu.dpuf

   

 • Необходими документи

     

  Билет за круиз - Круизният билет е електронен. Ще го получите от офиса на USIT COLOURS по имейл до няколко дни преди началото на круиза и след като сте заплатили цялата сума за вашия круиз. Един електронен билет се отнася за всички пасажери настанени в една и съща каюта. Билетът за круиз представлява договор за превоз на пътници и техния багаж и регламентира вашите взаимоотношения с круизната компания при възникване на различни обстоятелства по време на осъществяване на круиза.
  Международен паспорт - При пътуване на круиз трябва да разполагате с международен паспорт, валиден минимум 6 месеца след датата на приключване на круиза. НЕ е възможно пасажери с българска националност да бъдат настанени на борда на круизния кораб с лична карта или с шофьорска книжка, дори целият маршрут на круиза да е в рамките на ЕС. Въпреки това препоръчваме да носите втори документ за идентификация – лична карта или шофьорска книжка.
  Предварителна онлайн регистрация - Круизният билет се предоставя на пасажерите, едва след попълване на задължителната регистрация. Тя трябва да бъде попълнена най-късно до 4 дни преди началото на круиза. В случай, че нямате такава регистрация е възможно забавяне на процеса на настаняването ви на борда на кораба или дори отказ за настаняване.Повече информация относно попълването на регистрационната форма може да получите от офисите на USIT COLOURS.
  Медицинска застраховка при пътуване в чужбина - в цената на круиза не е включена медицинска застраховка, поради което всеки пасажер следва на свой риск и за своя сметка да сключи застраховка „медицински разходи в чужбина с асистанс и репатриране” с избран от него застраховател. Препоръчва се също да си осигурите застраховка, покриваща загуба и повреда на багаж, застраховка „злополука” и др. застрахователни продукти, покриващи различни рискове по време на пътуване извън България.
  Визи и изисквания на имиграционните власти в посещаваните държави - имиграционните изисквания на различните държави варират и могат да се променят по всяко време, поради което препоръчваме да се обърнете за допълнителна информация към вашия туристически агент или към посолствата на държавите, включени в маршрута на вашия круиз.

 • На борда на кораба

  Багаж - Няма конкретни ограничения относно количеството багаж, което ще носите с вас на борда на кораба по време на круиза. Основното ограничение в броя чанти и теглото им обичайно се задава от изискванията на авиокомпанията, която ще използвате за транспортиране до / от началното / крайното пристанище на вашия круиз. Все пак препоръчва се багажът да не надвишава 2 пътни чанти с максимално тегло до 23 кг. всяка от тях. Документи, лекарства и ценности трябва да носите винаги само в ръчния си багаж.

  Бременност - Жени, навлезли в 24-тата седмица от бременността си не се приемат на борда на кораба.

  Деца -  Конкретните занимания варират за различните при различните круизни компании и различните кораби. Повечето от тях са безплатни и се провеждат в определени часове, които може да научите от рецепцията на детския или тийн-клуба. Възможно е да поверите децата си на грижите на екипа от детския клуб в по-късните вечерни часове. Заниманията отново са групови, но в този случаи се заплаща и такса за ползване на услугите на детския клуб. Пътуване само с единия родител - когато дете под 18 години пътува само с единия си родител, тогава придружаващия родител трябва да представи предварително попълнена и нотариално заверена форма по образец на круизната компания, с която декларира че носи пълна отговорност за поведението и действията на детето по време на круиза. Чрез този документ отсъстващият родител също декларира, че предоставя права на круизната компания за медицинско лечение на детето в случай на възникване на внезапно заболяване или злополука.
  Бебета - На борда на кораба не се допускат бебета под 6 месечна възраст;

  Домашни любимци - Поради мерките за безопасност не се допускат домашни любимци на борда на корабите на Costa.

  Здравословни и физически проблеми - Винаги, когато е възможно круизните компании се опитват да настанят на борда на кораба хора със специални нужди. На повечето круизни кораби има каюти, пригодени за хора с физически увреждания. Съществуват обаче различни условия, за приемане на пътници със здравословни и физически проблеми. Повече информация за тези условия може да получите от офисите на USIT COLOURS.

  Процедури на круизния терминал - началният час, в който започва чекирането за качване на борда на кораба в началното пристанище е упоменат във вашия круизен билет. Препоръчваме да не се явявате по-рано на терминала от упоменатия начален час, тъй като на круизните терминали няма удобства за продължителен престой на пасажери и багаж. Часът на отплаване от началното пристанище е посочен в подробното описание на пътуването, във вашия круизен билет.

  Чекиране - Всички пътници трябва да са приключили с чекирането си и да са на борда на кораба не по-късно от 2 часа преди обявения час на отплаване! Пътници, които се явят за чекиране след като гишетата са затворени, ще трябва за своя сметка да се придвижат до първото следващо възможно пристанище от маршрута.
  Costa не приемат гости с неизрядни документи (паспорт,виза), както и пътници явили се след обявените за чек-ин часове. Не се възстановяват суми на лица, които не представят изрядни документи, или закъсненият за чек-ин.

  Промени в маршрута - Маршрутът на круиза може да бъде променен. На борда кораба можете да следите дневният бюлетин с най-актуална информация.

  Настаняване на борда на кораба - Обичайно каютите са достъпни за пасажерите след 14:00ч. През това време всички заведения за хранене, както и баровете и кафенетата вече работят, така че може да се възползвате от всички услуги веднага след качването Ви на борда.

  Инструктаж за безопасно пътуване “LIFE BOAT DRILL” - Този инструктаж се провежда в първия ден от круиза, той е АБСОЛЮТНО ЗАДЪЛЖИТЕЛЕН за всички пасажери. По време на инструктажа всички услуги на борда се преустановяват. Инструктажът съдържа важна информация относно действията, които следва да предприемете в случай на инцидент: как да поставите спасителната си жилетка, къде е Вашата сборна станция за качване в спасителната лодка и т.н.

 • Гастрономия

  Хранене на борда - Храненето на борда на корабите от флотилията на Costa се осъществява в две смени - ранна и късна. За по-голям комфорт и удобство на пасажерите круизната компания започва постепенно въвеждане на "Open seating", която позволява на пътниците да се хранят в удобен за тях час в периода между 17:30 и 22:30 ч. в следните ресторанти:

  Costa Diadema:
  - Corona Blu Restaurant
  - Adularia Restaurant

  Costa Mediterranea:
  - Argentieri Restaurant - lower deck

  Облекло - Круизната компания Costa Cruises няма строги изисквания по отношение на ежедневното облекло. Стилът на обличане може да бъде определен като “Resort-Casual”, т.е. подходящи за сезона, удобни дрехи. По отношение на вечерното облекло трябва да се спазват изискванията на круизната компания:
  - по време на офизиалните вечери (броят им варира според продължителността на круизното пътуване) – облеклото е строго официално – вечерна рокля или официален костюм за жените, тъмен костюм или смокинг за мъжете. По време на останалите вечери – елегантно, но не строго официално облекло при вечеря в основните ресторанти.


обновена: | публикувана:

Виж офертите на COSTA Виж корабите на COSTA
Какво ни прави толкова добри

Този сайт използва бисквитки, за да може да функционира. Бисквитките правят употребата му технически възможна, лесна и сигурна, спомагайки различни процеси в сайта като навигиране, пренос на данни и сигурност. Бисквитките се ползват и за набавяне на обобщена и напълно анонимизирана статистическа информация за това как сайтът се ползва от потребителите – например най-разглеждани страници, брой посетители, време на зареждане на страниците и други. Тази информация ни помага за подобряване на неговата визия, съдържание и бързодействие, както и за последващо таргетиране на потребители с пригодени според техните интереси рекламни съобщения. На линка долу може да прочетете по-подробно описание за това какво са бисквитките, какви бисквитки ползваме и каква е употребата им. За да работи нашия сайт по най-добрия и адаптиран за всеки потребител начин е необходимо съгласие с бисквитките.

Този сайт използва бисквитки, за да може да функционира. Бисквитките правят употребата му технически възможна, лесна и сигурна. Ползват се и за набавяне на анонимизирана статистическа информация за това как сайтът се ползва, с цел подобряване на неговата визия, съдържание и бързодействие, както и за последващо таргетиране на потребители с адаптирани за тях рекламни съобщения. За да работи нашия сайт по най-добрия и адаптиран за всеки потребител начин е необходимо съгласие с бисквитките.