'Бисквитките' ни помагат да подобрим нашите услуги.
Разглеждайки съдържанието на сайта, вие се съгласявате и с използването на 'бисквитки'

Вижте подробности   
Премини към главното съдържание Премини към Навигацията
Круизите, с които се посещават норвежките фиорди, предлагат едно по-различно преживяване. Спиращи дъха гледки, уникални пейзажи, зашеметяващи фиорди и Северното сияние – мечта за не един или двама пътешественици. Най-северната страна в Европа е и една от най-красивите в света. Най-добрият и вълнуващ начин да се насладите на безкрайно красивите гледки е на борда на някой круизен кораб. Въпреки, че фиордите в Норвегия далеч не са единствените по света, те са най-популярни сред туристите заради тяхната невероятна красота, спокойствието на селата по бреговата линия, заобикалящите ги планини и вкусната храна.
 

Най-масовите круизи в този регион са с продължителност 7 нощувки, по-малко разпространени са кратките круизи само с пет нощувки на борда. Предлагат се и круизи с двуседмична продължителност. Много маршрути съчетават фиордите с Балтийско море или отиват до Исландия или дори до Гренландия.


Държавите, които се посещават са Норвегия, Дания, Ирландия, Исландия, Великобритания.
Най-посещаваните точки по маршрутите в Норвегия са Осло, Берген, Флаам, Хелесилт & Гейрангер – малки селца, част от прелестния пейзаж на фиорда Сторфиорд, Ставангер, Олесунд. Спирките в Ирландия са Дъблин и Корк, във Великобритания – Саутхемптън, Лондон, Единбург и Глазгол. В Исландия – Рейкявик, Акурейри и Исафьордюр са емблематичните пристанища, на които акостират круизните кораби. Най-популярните начални пристанища за тези круизи са Хамбург, Кил, Осло и Копенхаген.

Creative Commons License Норвежки фиорди и Исландия by Anastasia Kazakova is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 International License.
Какво ни прави толкова добри