'Бисквитките' ни помагат да подобрим нашите услуги.
Разглеждайки съдържанието на сайта, вие се съгласявате и с използването на 'бисквитки'

Вижте подробности   
Премини към главното съдържание Премини към Навигацията

Няма човек, който да не мечтае да отиде до Карибите, да избяга от студената зима, за да се порадва на галещото тропическо слънце, да лежи на някой от великолепните плажове зареял поглед над тюркоазените води на Карибско море с коктейл в ръка. Разбира се, ако не сте от любителите на безцелното излежаване по плажовете, Карибският басейн може да ви предложи още много забавления – плуване с делфини, гмуркане след пъстри рифове, потапяне в неповторимата атмосфера на Куба, разходка из буйната тропическа растителност в търсене на близка среща с екзотични животни, пушене на автентична кубинска пура в Хавана.

Карибите най-общо се делят на Големи и на Малки Антили. Те обхващат всички острови, които се намират между щата Флорида и бреговете на Венецуела. Към Големите Антили спадат Куба, Ямайка, Хаити, Доминиканска Република и Пуерто Рико. Повечето от островите в Малките Антили са владения на Великобритания, Франция и Холандия. Общо взето, която и група Антили да изберете за вашето круизно пътешествие, няма да съжалявате.
И преди круизните маршрути в Карибите бяха от най-търсените и желани в целият свят, но след като от тази година корабите могат да акостират на пристанището в Хавана, Куба – дестинацията стана повече от съвършена.

Какви са круизите на Карибите?

Обикновено круизните маршрути в този регион са с продължителност около седмица, има и по-кратки, но от тях обикновено се възползват местните – просто не си заслужава да пътувате толкова много и да вложите толкова много средства само, за да поплавате три-четири дни.
Държавите, които се посещават в един типичен маршрут на Карибите са Куба, Ямайка, Бахамските острови, Соломонови острови, Мексико, Барбадос, Доминиканска Република.
 

Като емблематични точки, които почти винаги биват включени са Насау (Бахамски острови), о-в Сен Маартен (Холандски Антили), Сан Хуан (Пуерто Рико), Хавана (Куба), Монтего Бей (Ямайка), Джорджтаун (Кайманови острови), Козумел (Мексико).  Маршрутът може да бъде разнообразен със спиране в Белиз, Тринидад и Тобаго, Колумбия.
 

Повечето круизи до островите в Карибско море са с начално пристанище във Флорида, САЩ. Задължително се изисква туристическа виза за САЩ. Можете да се обърнете към нашите консултанти за съдействие при изготвянето на документите ви.
Ще имате нужда от виза и за Ямайка и Куба. За Пуерто Рико и Вирджинските острови на българските граждани са нужни същите документи и виза, както за посещение в САЩ.

Какво ни прави толкова добри