Премини към главното съдържание Премини към Навигацията
 • Флотилия

  Explora Journeys е първата изцяло европейска круизна компания в най-луксозния сегмент. Фокусът на компанията е върху хората, които обичат пътешествията, лукса, най-високия клас обслужване, настаняване и храна и не обичат да бързат. Всичко на борда на корабите на Експлора Джърнис е съобразено с вашата почивка и наслада на всяка минута. Компанията има за цел да привлече на борда на луксозните си кораби не само клиенти, които преди са били на борда на други круизни компании, а и на тези, които обичат луксозните почивки в най-реномираните хотелски вериги по света и не правят компромис с качеството.

  Не се съобразявате с графици и часове, персоналът е предостатъчен, а престоят на всяко пристанище по избрания маршрут е сред най-дългите в бранша, за да може да прекарате времето си там така, както желаете вие. Макар че компанията официално не носи етикет "само за възрастни" и на борда се допускат семейства с деца, все пак ви съветваме да пътувате с малко по-големи деца и тийнейджъри, тъй като забавленията за малките не са в основата на концепцията на луксозната компания, а и все пак целта е да си починете.

  Explora Journeys има 6 планирани кораба, които ще бъдат еднакви като клас. Всички кораби на компанията са ориентирани към най-взискателната публика, като настяняването става само в помещения с балкон, разделени в три основни групи - Suites, Penthouses и Residences. Всички помещения предлагат комфорт и екстри, които при останалите компании или отсъстват, или са налични само в най-луксозните каюти на корабите им.

   

  Към 2024 г. на вода са двата готови кораба на Експлора:

   Explora I и Explora II - най-луксозни кораби с капацитет от едва 950 пасажери, настанени в около 460 каюти и апартаменти. Самите помещениея компанията нарича "дом в открито море", защото цялостната концепция е да се чувствате толкова удобно, колкото вкъщи. Дори и най-базовата категория морски дом предлага пълна гама от екстри - отделен дрешник, голяма и напълно оборудвана баня с подово отопление, холна част, библиотека с книги, зареден минибар, еспресо машина, винаги налични бутилки с вода, 24-часов безплатен рум-сервиз, голям балкон с удобни столове, маса с мраморен плот и диван-лежанка.

 • На борда на кораба

  Explora Journeys прави впечатление колко е различна от масовите круизни компании още отвън. Корабът има дизайн, повече наподобяващ на луксозна яхта. Щом стъпите на борда, веднага ще забележите какво внимание е обърнато и на най-малките детайли в обзавеждането, избора на мебели, материали, цветове, дори посудата в ресторантите. 

  Общите пространства са широки, стилни, излъчващи съвременен лукс. От входа гостите минават през кафетерия Crema Cafe, преди да се озоват над атриума, оформящ лоби бара на кораба. Усещането е като да сте в един от топ хотелите в света и това е съвсем нарочно. За разлика от хотелите обаче, тук няма разточителство на пространството в твърде голяма рецепция, защото всичко, от което имате нужда е на едно телефонно обаждане или на няколко клипа в специализираното приложение "My Explora".

  Все пак на този кораб съотношението брой гости към брой екипаж е едва 1,25 : 1 в полза на гостите. Това означава две неща - почти на всеки гост на кораба се пада по един човек от екипажа, което от своя страна е гаранция, че няма да има ваша нужда, изискване или желание, на което да не бъде обърнато навременно внимание. Не че ще имате много останали незадоволени изисквания тук.

  Важно е да знаете, че тази компания има философията всичко да бъде предварително включено в цената на вашето пътешествие, нека не го наричаме круиз, така че да не се налага да мислите за нищо, веднъж щом прекрачите прага на своя дом в морето. Когато платите почивката си, получавате настаняването, всички допълнителни такси, all inclusive напитки и то най-висококачествените марки, безплатен интернет за три устройства на човек, трансферите от пристанищата до градовете, които посещавате и обратно до кораба, както и осем от общо десетте варианта за хранене на борда.

  А защо Explora Journeys са избрали името пътешествия, а не круизи - ами именно защото едно плаване на всеки от корабите на компанията, представлява едно много дълго пътешествие, от което вие може да запазите колкото дълга част ви харесва - 7, 9, 14, 16 или повече дни. В рамките на избраната от вас продължителност, няма да повторите пристанище и всеки ден ще е нов и различен. В крайна сметка маршрутът ще завърши в точката, от която е отплавал, но това ще се случи след месеци. Обичайните круизи "въртят" едни и същи маршрути често в продължение на цял сезон.

  Като спрете на бряг, не очаквайте нито най-стандартните пристанища, нито масовите автобусни екскурзии наоколо. Така както това са пътешествия и живеете дом в морето, така и на брега няма да ви очакват екскурзии, а дестинационни преживявания. Което и от тях да си изберете и резервирате, то ще е различно, уникално по рода си и цялата ваша групичка ще получи персонално внимание, отговор на много въпроси и интересни и нетипични маршрути и места за посещение.

 • Гастрономия

  Всички ресторанти без два, са включени в цената на пътешествието, както и почти всички ресторанти са тематични и с предварителна резервация, заради малкото места в тях.

   

  Emporium Marketplace

   Това е така да се каже бюфетът на кораба. Тук може да се храните почти денонощно, като може да се разхождате между разнообразните станции за храна и да избирате ястия от всички краища на света - паста, морски дарове, салати, бургери, барбекю, плодове - всичко е там за вас. На много от станциите блюдата се приготвят в момента, в който си ги поръчате. Не очаквайте обичайния бюфет, където отдавна приготвена храна е струпана на купчини.

  В Emporium Marketplace може да се храните във всеки един момент, в който ресторантът е отворен, без никаква нужда от предварителна резервация.

   

   

   

   

  Fil Rouge

  Fil Rouge е най-големият ресторант на Explora. Това е мястото, което да изберете, когато не ви се яде нещо специфично като стил кухня. Фил Руж е подчинен на международната кухня и всеки вкус и континент.

   

   

   

   

   

   

   

  Med Yacht Club

  Ако обичате Средиземноморска кухня, паста, морски дарове и южняшки бели вина - това е вашето място. Цялостната атмосфера и обзавеждане е в духа на Южна Европа. Само с предварителна резервация през приложението или по телефона.

   

   

   

   

   

   

   

   

  Marble & Co. Grill

  Обичате хубави стекове? Вероятно още повече обичате безплатни и невероятно вкусни стекове. Сега добавете и огромен избор от висококачествени червени вина от Франция, Италия, Нова Зеландия, Испания или Чили и можем да се обзаложим, че ще сте тук през вечер. Не забравяйте да резервирате. А, да - лесно може да се увлечете и да прекалите с хлебчетата, които ви сервират, докато си чакате стека. Оставете си място, понеже имат и десерти.  

   

   

   

   

   

   

  Sakura

  Ресторантът, който се пълни и на обяд, и на вечеря. Единственият, за който ви препоръчваме да си направите резервации колкото може по-рано. Работи за обяд и за вечеря и предлага специалитети от цялата азиатска кухня - Япония, Китай, Тайланд, Филипините, Индонезия и Корея.

  Сушито е абсоюлютен хит, защото е напълно сравнимо с най-скъпите суши ресторанти по света, но с разликата, че за вас е напълно безплатно. Отделно от качествата на храната, ресторантът е разположен точно до инфинити басейна в задната част на пета палуба и дори може да седнете със сушито близо до басейна.

   

   

   

   

   

  In-Suite Dining

  Така или иначе вашият апаратамент на борда се нарича "дом в морето", съвсем нормално е понякога да искате да се храните вкъщи, без да излизате. Нали така правим и в нормалния живот. На борда на Експлора имате 24-часов рум сървис на разположение, като той естествено, е безплатен за вас и имате избор от менютата на всички ресторанти на борда. 

   

   

   

   

   

  Chef's Kitchen

  Ако имате някакъв специален повод, задължително резервирайте частния ресторант Chef's Kitchen. Той е само за 12 души, които ще имат удоволствието освен да се насладят на VIP вечеря, да гледат как всяко блюдо се приготвя зад витрината пред очите им от известни шеф-готвачи, носители на радица отличия. Тук освен резервация, има и такса за преживяването. Сутрин на същото място се провеждат и кулинарни курсове, в мастър шеф стил, където самите вие може да готвите и да бъдете обучени в тайнствата на конкретно ястие от самите звездни готвачи.

   

   

   

   

   

   

  Anthology 

  Има един ресторант, в който ще можете да се насладите на най-висшата кулинария от световна класа. Това е Anthology - ексклузивният ресторант на борда на Explora. Местата са малко, а цената за вечеря там е €190 на човек. Ако желаете, може да добавите и дегустационно меню за вино, срещо още €75. Струва ли си? И още как!

  Преживейте по неповторим начин италианската кухня с менюта, създадени от главния шеф на Експлора,
  Франк Гаранже, който ще ви отведе на уникално кулинарно пътешествие, като всяко ястие разкрива най-доброто от италиански регионални ястия и вкусове.

   

 • Барове и заведения

  На борда на който и да е кораб на Explora Journeys се чувствате като в луксозна частна вила или яхта. Навсякъде има просторни, но и уютни кътове, барове и салони, където да се усамотите, да поработите, да пиете по нещо с приятелите си или просто да си четете книга.

   

  Crema Café

  Дебелият луксозен слой каймак напомня за свежестта на еспресото и придава автентичност и изтънченост на кафенето, което е в центъра на живота на борда.

  Вдъхновено от съвременната европейска кафе култура, Crema Café има непретенциозно стилен интериор с удобни места за сядане, с изискани материали за четене и изкуство на фона на непрекъсната гледка към морето. Място, предназначено за срещи, разговори, отмора, дегустация и разпускане, където съмишленици се събират, за да общуват и разговарят.

  Кафето се подбира от избрани ценители, които са обиколили света, изследвайки произхода, характера и силата на справедливо търгуваното кафе. Открийте изтънчените методи за приготвяне на кафе от квалифицирани баристи, опитайте висококачествени насипни чайове с експерт по чай на ръка или се насладете на освежаващи студенопресовани сокове. В експозиция, наподобяваща бижутерски магазин, са изложени сладкиши, торти, десерти и сухи сладкиши, включително мадленки, канелки, бишкоти, сандвичи "Навет", както и вкусове на сладолед, които се развиват през целия ден.

  Палуба 5 в средата на кораба.

   
   

  Lobby Bar

  Вероятно най-впечатляващият бар на кораб. Социалният бар и салонът, разположени в просторния светъл атруим в центъра на кораба, сред бутици от висок клас, предлагащи марки като Rolex, Cartier, Panerai и Piaget, са идеалното място, където можете да се насладите на освежаващи напитки денонощно.  

   

   

   

   

   

  Explora Lounge

  Explora Lounge е централно място за срещи, окъпано в естествена светлина, където гостите могат да наблюдават света, докато се наслаждават на леки ястия, закуски и традиционен следобеден чай. Идеално място за тих момент за четене, работа или отпиване на кафе, или просто да се полюбувате на красивата гледка към морето, която мигновено отпуска съзнанието в едно успокояващо пространство.

  Прохладната и успокояваща фонова музика през деня се трансформира в джаз и пиано бар през нощта. Това е идеалният саундтрак за вашето пътуване, съчетан с аперитив по залез слънце в ръка. Гостите могат да се насладят на леки ястия, леки закуски, традиционен следобеден чай, както и на изобретателни модерни коктейли кафета, приготвени от бариста, чайове от насипни листа, смутита и прясно пресовани сокове.

  Това е единственият бар, на чиято тераса е разрешено пушенето. Палуба 11 отпред.

   

  Malt Whisky Bar

  Разположен в Explora Lounge, Malt Whisky Bar предлага изискана обиколка на световните региони за уиски, включително някои от най-редките уискита. Разполага с голяма стая-хумидор за пури, експерт по пурите и специална открита тераса за пушене на пури.

  Меню с акцент върху спиртните напитки с кехлибарен цвят.

  Разполага с открита тераса за пушене, на която гостите могат да се насладят на ръчно свити пури*, подбрани под ръководството на нашия експерт по пурите

  Характерни коктейли на основата на уиски, създадени специално за Explora Journeys на фона на тих джаз.

   

   

  Journeys Lounge

  Най-просторният салон на борда предлага специалисти по миксология, дейности за обогатяване и ежедневни забавления в стил кабаре. Това място е проектирано така, че непрекъснато да се развива и трансформира през целия ден заедно с океанското пътешествие.

  Палуба 4, най-отпред.

   

   

   

   

   

  Astern Lounge

  Astern Lounge е социалният център на пътуването, с колекция от събития, подходящи за всеки вкус.
   

  Преминавайки без усилие през целия ден, Astern Lounge е домакин на музика на живо, DJ сесии и обогатяващи прозрения. Тук всеки ден ритаулно изпращаме слънцето с аперитив за отпразнуване на златния час, допълнен от жива музика.

  Палуба 5, най-отзад.

   

   

  Astern Pool & Bar

  Целодневен лаундж до инфинити басейна, идеален за бягство от всичко. Барът предлага спокойна атмосфера на плажен клуб, с тиха фонова музика през деня и акустични музиканти и диджеи по залез слънце, които продължават през цялата вечер.

  В близкия ресторант Sakura се предлага хранене на открито в бенто кутии, които се сервират удобно на маса, шезлонг или шезлонг край басейна. 

  Палуба 5, на кърмата.

   

   

   

  Atoll Pool & Bar

  Тук гостите могат да се насладят на слънцето, морето и спокойствието, както и на слънчеви коктейли или добре охладено шампанско.

  Палуба 10, най-отзад.

   

   

   

   

  Helios Pool & Bar

  Вдъхновена от древногръцкия бог на слънцето и буквално означаваща "слънце" на гръцки, тази зона само за възрастни е наистина най-слънчевото място на борда, панорамно разположена напред на палуба 12. Насладете се на лежане край басейна или на излежаване през целия ден, докато наблюдавате как корабът се носи из морето.

  Палуба 12, на носа на кораба.

   

   

   

  Sky Bar on 14

  Разположен на най-високата точка на кораба, на палуба 14, този панорамен открит салон е идеален за успокояващи коктейли и безкрайни гледки.

   

   

   

   

   


  The Conservatory Pool & Bar

  През деня зимната градина е защитен от атмосферни влияния салон край басейна. През нощта тя се превръща в кино под звездите. Спокойно, успокояващо място за отмора и коктейли, с лек, оживен музикален фон, който звучи през целия ден. Тук, под стъкления покрив ще откриете и две от четирите дълги джакузита с директна гледка към океана. Останалите две са на палуба 12 на открито.

  Палуба 11 в средата.

   

   

   

  Gelateria & Creperie at The Conservatory

  Това е мястото, където можете да се насладите на автентични френски и италиански удоволствия, разположено в спокойната и защитена от атмосферни влияния зимна градина край басейна.

  Палуба 11, точно зад закрития басейн.

   

 • Свободно време, спорт и релакс

  На вашия луксозен кораб-яхта, ще може да се отдадете на активна и пасивна почивка сред плажни кабани, джакузита и басейни, като разпределението им е такова, че в нито един момент да не може да усетите нежелано присъствие на други хора или пък да се глезите с масажи, разкрасителни процедури, фитнес с или без инструктор.

  СПА и Уелнес - Ocean Wellness 

  Ocean Wellness - The Spa е мястото, където напрежението на ежедневието се разсейва напълно сред сетивно пътешествие към океанското състояние на духа. СПА центърът не е огромен, но всяко пространство е създадено и оформено с мисъл за уют и спокойствие. Ето и списък с наличните удобства, които се грижат за релаксацията и подмладяването на гостите:

  • Хидротерапевтичен басейн
  • Финландска сауна
  • Парна баня
  • Солна стая
  • Душ за различни сетивни преживявания
  • Леден водопад
  • Отопляеми мраморни шезлонги
  • Стая за релакс

  Общо 11 стаи за процедури, от които:

  • 2 частни спа апартамента със специална зона за релаксация на открито
  • 1 двойна стая за процедури
  • 7 единични стаи за лечение
  • 1 единична стая за процедури за специализирани процедури за кожата - Medi Luxe Treatments by Dr. Levy Switzerland

обновена: | публикувана:

Виж офертите на Explora Journeys Виж корабите на Explora Journeys
Какво ни прави толкова добри

Този сайт използва бисквитки, за да може да функционира. Бисквитките правят употребата му технически възможна, лесна и сигурна, спомагайки различни процеси в сайта като навигиране, пренос на данни и сигурност. Бисквитките се ползват и за набавяне на обобщена и напълно анонимизирана статистическа информация за това как сайтът се ползва от потребителите – например най-разглеждани страници, брой посетители, време на зареждане на страниците и други. Тази информация ни помага за подобряване на неговата визия, съдържание и бързодействие, както и за последващо таргетиране на потребители с пригодени според техните интереси рекламни съобщения. На линка долу може да прочетете по-подробно описание за това какво са бисквитките, какви бисквитки ползваме и каква е употребата им. За да работи нашия сайт по най-добрия и адаптиран за всеки потребител начин е необходимо съгласие с бисквитките.

Този сайт използва бисквитки, за да може да функционира. Бисквитките правят употребата му технически възможна, лесна и сигурна. Ползват се и за набавяне на анонимизирана статистическа информация за това как сайтът се ползва, с цел подобряване на неговата визия, съдържание и бързодействие, както и за последващо таргетиране на потребители с адаптирани за тях рекламни съобщения. За да работи нашия сайт по най-добрия и адаптиран за всеки потребител начин е необходимо съгласие с бисквитките.