Премини към главното съдържание Премини към Навигацията

Уважаеми клиенти,

Във връзка с необходимостта от повишените мерки за сигурност и социална дистанция, във всички офиси на Юзит Калърс важат следните правила::

 • влизането в офис е разрешено само с предпазна маска за лице;
 • моля спазвайте дистанция от поне 1,5 м от служителя и другия клиент в офиса;
 • моля след влизане в офиса използвайте препарат за дезинфекция на ръце.
 • за актуалното работно време на всеки офис, вижте страница контакти;
 • за всякакви спешни въпроси и съдействие, попълнете формата за обратна връзка тук;

  
Юзит Калърс спазва всички предписания на здравните власти относно почистване на повърхности, дръжки на врати, както и други места, с които клиентите и служителите ни имат пряко съприкосновение.
 
Препоръчваме Ви, в случай че услугата, от която имате нужда, може да бъде осъществена по телефон и имейл, да се свържете с нашите консултанти дистанционно.

Надяваме се на вашето разбиране и търпение. Стараем се да положим необходимата грижа за резервацията или реорганизацията на вашия круиз.

Юзит Калърс, в ролята си на туристически агент, изпълнява инструкциите на своите доставчици на туристически продукти и услуги за правилата и процедурите по промени и анулации, както и за възстановяване на суми. Моля, проявете разбиране относно цитираните от нашите служители срокове и условия.
 
Също така ви призоваваме да бъдете търпеливи и толерантни към служителите ни. Добрият тон и взаимното уважение са изключително важни за ефективността и качеството на работата ни!

 

Актуална информация за круизите

На 14.03.2020 г. всички круизни компании в света обявиха временно спиране на круизите, като датата на възобновяване на плаванията е различна, според различните маршрути, но при всички положения най-ранните дати се очаква да бъдат през месец ноември 2020 г.

С това се отменят всички планирани, включително и започнатите круизи. Ако вече имате закупен круиз и желаете да го отмените или отложите във времето или круизът е бил отменен едностранно от страна на круизната компания, по-долу може да прочетете актуалните условия за анулации и промяна да дата от круизните компании:

 

         1. MSC Cruises

MSC Cruises отменя всички предстоящи круизи до 31.10.2020 г. включително. В допълнение към общата отмяна, компанията обяви и следните специфични промени:

- отменят се всички резервации с корабите MSC Grandiosa и MSC Magnifica до 23.12.2020 г. включително, за граждани на държави извън Шенгенското споразумение, между които е и България. За останалите кораби на компанията за същия период все още очакваме официална информация, но с 99% вероятност, също ще бъдат проведени само за граждани на Шенген.

- MSC Cruises все още не са обявили нищо, касаещо круизите през 2021 г.

 

Условията за резервиране, промяна и анулиране както по стари, така и по нови резервации както следва:

1. За всички круизи на MSC, принудително анулирани от страна на круизната компания, важат следните политики:
 
- клиентите ще получат ваучер със стойността на заплатения от тях круиз, който ще важи за бъдещ круиз от MSC;
- ваучерите ще може да се използват за нови круизи през цялата календарна 2021 г.;
- в допълнение, всички гости, ще получат борден кредит, зареден в круизната им карта, на стойност € 400 на каюта за круизи с продължителност 21 и повече дни, € 200 на каюта за круизи от 7 и повече нощувки или € 100 на каюта за круизи с продължителност 6 дни или по-малко. 

Вижте повече за ваучерите на MSC тук!

2. За всички нови резервации на MSC, направени до 31.10.2020 г.:
 
MSC разрешават промяна на датата БЕЗПЛАТНО до 15 дни преди отплаване:

- Без ограничение в избора на регион и кораб;
- Избраната дата на новия круиз да е преди 31.12.2021 г.
 
Платеният депозит или пълно плащане, ще бъдат автоматично прехвърлени в новата резервация. Ако новата резервация бъде отказана впоследствие, за нея ще важат стандартните анулационни условия на MSC Cruises. Ако новото круизно плаване е на по-висока стойност от старата резервация, то е необходимо доплащане от страна на клиентите. 
 
 

 

2. Costa Cruises

Заради извънредната ситуация в момента, Costa Cruises отменя всички предстоящи круизи до 31.10.2020 г. включително. 

След рестарта с корабите Costa Deliziosa и Costa Diadema през септември от италианските пристанища Триест и Генуа, само за италиански граждани и само със спиране на италиански пристанища, Costa Cruises разшири спектъра от държави, които може да плават на техните кораби, но към момента България е извън разрешения списък.

Компанията обяви следното разписание за сезона пролет-лято 2021 г., като от април до ноември 2021 компанията ще набляга предимно на Средиземно море, но обявява и завръщането за лятото на Северна Европа на картата:

  
 - от март до есента на 2021 в Западното Средиземноморие ще плават Costa Smeralda, новият Costa Firenze и Costa Pacifica;
 
- в Източното Средиземноморие ще плават други три кораба Costa Deliziosa, Costa Luminosa и Costa Magica
 
- през лятото в Северна Европа ще бъдат Costa Fortuna с круиз из балтийските столици и Costa Diadema с маршрут из фиордите. Costa Favolosa ще предлага много интересен 14-дневен маршрут в Исландия, 9-дневен из фиордите и отново 14-дневен около Британските острови и Ирландия. И накрая Costa Fascinosa ще прави 12-дневен круиз на север до Норд Кап и 9-дневен в Балтийско море;
 
- през пролетта и есента четирите кораба, които ще обслужват летните маршрути на север, ще се правят круизи заедно с останалите в Средиземно море. Наред с регулярните круизи по-горе, Costa Diadema ще направи два 14-дневни круиза до Израел и Турция, Costa Fortuna ще прави мини-круизи из Западното Средиземноморие през пролетта и 10-дневни маршрути до Мароко през есента, а Costa Fascinosa ще има 10-дневни круизи до Лисабон.
 
Всички останали круизи между март и ноември 2021, които не са описани по-горе, са или ще бъдат анулирани.

Към 7.10.2020 г. Costa Cruises не са обявили подробности за круизите се в периода ноември 2020 - февруари 2021 г.

 

За всички круизи на COSTA, принудително анулирани от страна на круизната компания, важат следните политики:

- Цялата заплатената сума (депозит или пълното плащане за всички резервирани услуги на борда) ще ви бъде заредена като ваучер за бъдещ круиз, който може да бъде използван за закупуване един или няколко нови круиза до изчерпване на стойността му, с дати до 30 ноември 2021г.

- В допълнение, всички гости, ще получат борден кредит, зареден в круизната им карта, на стойност 200 € на каюта за круизи от 7 и повече нощувки или 150€ на каюта за круизи с по-малка продължителност.

Вижте повече за ваучерите на Costa Cruises тук!

За съществуващи резервации важат следните условия:
При анулиране на круизно пътуване за вече съществуващи резервации за круизи, отплаващи до края на август 2020 г.:
- отпадат всякакви глоби за анулация до 48 часа преди отплаване, ако преди това клиентите си изберат и запазят друг COSTA круиз в рамките на 12 месеца..

Ако новият круиз е на по-висока стойност от този в старата резервация, то е необходимо доплащане на разликата.
- При избор на нов круиз, вместо анулация, вече заплатената сума (депозит или пълното плащане за всички резервирани услуги на борда) се прехвърля в новата резервация и в допълнение получавате борден кредит в размер на 100 € за вътрешна каюта, 150 €  за външна и 200 € на за каюта с балкон;
- При анулиране от ваша страна, вече заплатената сума (депозит или пълното плащане за всички резервирани услуги на борда) ще ви бъде заредена като ваучер за бъдещ круиз, който ще е валиден за 12 месеца от датата на издаване, и може да бъде използван за един или повече круизи на Costa, до 30 ноември 2021 г.

 

За всички нови резервации на COSTA важат следните условия:

За всички нови резервации, направени до 31.08.2020 г., с дати на отплаване до 30.06.2021 г. включително, важат следните условия:

- Отпадат всякакви глоби за преместване на датата на резервирания круиз до 48 часа преди отплаване. Може да смените круиза с всеки друг на COSTA до 30 ноември 2021 г. Ако новият круиз е на по-висока стойност от този в старата резервация, то е необходимо доплащане на разликата.

 

За всички съществуващи резервации на COSTA важат следните условия:

За съществуващи резервации, с дати на отплаване до 31.10.2020 г. включително, важат следните условия:

- Отпадат всякакви глоби за преместване или анулация на резервирания круиз до 48 часа преди отплаване. Може да смените круиза с всеки друг на COSTA до 30 ноември 2021 г. Ако новият круиз е на по-висока стойност от този в старата резервация, то е необходимо доплащане на разликата.

 

 

ВАЖНО за ваучерите за неизползван круиз на COSTA Cruises!

- Всички ваучери са поименни и се издават на титуляря на резервацията, дори в нея да има повече от една каюта.

- Ако в една резервация е имало повече от една каюта, титулярят по резервацията може да поиска разпределение на стойността на ваучера и към други лица от оригиналната резервация, ако те не желаят вече да пътуват заедно с титуляря.

- Ако титулярят на една резервация с една каюта не може или не желае да се възползва от ваучера, той ще има право да прехвърли стойността на ваучера на другия/другите лица от каютата в оригиналната резервация. 

- Ваучерът може да бъде използван само в агенцията, официален представител на Costa Cruises, от която е била закупена оригиналната резервация.

 

 

3. Celestyal

Заради извънредната ситуация в момента, Celestyal Cruises отменя всичките си предстоящи круизи до 06.03.2021 г.

Всички засегнати от анулираните круизи ще получат както следва::

- Круизната компания задържа € 250 от заплатения за круиза депозит и срещу това издава ваучер, на стойност € 300, който може да бъде използван за закупуване на нов круиз. Този ваучер може да се използва за пътуване на която и да е дата до 31.12.2022 г., но трябва да бъде заявен до края на 2021-ва година. Може да получите разликата между заплатения от вас депозит и удържаните € 250 по банков път по сметка на титуляря на резервацията.

- Ако ваучерът не бъде използван до 31.12.2021 г., ще получите обратно по банков път задържаната сума от €250.

При всички останали случаи, за круизни пътувания след 29.06.2020 г., при анулация от страна на клиент се следват стандартните условия на круизната компания:

 • При оставащи 90 или повече дни до отплаване – без неустойка;
 • Между 89 и 30 дни преди отплаване – стойността на платения депозит;
 • При оставащи 29 или по-малко дни преди отплаване – удържа се 100% от сумата, заплатена за на круиза, без стойността на пристанищните такси;

Celestyal Cruises предлагат възможност за промяна на имена в резервация.

 

4. Royal Caribbean

 • Royal Caribbean и Celebrity Cruises отменят всички предстоящи круизи до 31.10.2020 г. включително със следните специфични изключения:

- всички круизи около Австралия са отменени до 30.09.2020 г. включително;

- всички круизи с корабите Quantum of the Seas и Spectrum of the Seas са отменени до 13.09.2020 г.

- поради невъзможност за пускане на вода на новия кораб Odyssey of the Seas в планираните срокове, всички плавания с него са отменени до 17.04.2021 г.

За всички круизи, принудително анулирани от страна на круизната компания, поради форсмажорните обстоятелства, важат следните политики:

 

 • Lift & Shift - преместване на съществуващата резервация, при запазване на цената и всички евентуални промоционални бонуси от нея за нова дата през 2021 г., която е в рамите на 4 седмици от датата на оригиналната резервация и при запазване на региона на круиза, продължителността и категорията каюта.
 • Получаване на ваучер за заплатената сума (депозит или пълното плащане за всички резервирани услуги на борда), който може да бъде използван за закупуване на круиз с дата до 30 април 2022г. Стойността на ваучера ще е с 25% повече от заплатената сума за анулираното круизно пътуване. Новите дати трябва да бъдат заявени до 31 декември 2021 г.
 • При нежелание за получаване на ваучер за бъдещо пътуване може да заявите възстановяване на заплатената сума за круизното пътуване, но без 25% отгоре.

 • Всички клиенти, с дати на пътуване преди 01.09.2020 г., имат възможността да анулират своя круиз до 48 часа преди отплаване и да получат пълната му стойност във формата на круизен ваучер. Този ваучер може да се използва за пътуване на която и да е дата до 31.12.2021 г. Това важи за всички нови или вече направени резервации.

За круизни плавания, след 31.10.2020 г. при желания за отказ, се прилагат следните условия:
 

 

Круизи с продължителност до 5 нощувки:

 • Цялата стойност на заплатения депозит при оставащи повече от 90 дни преди отплаване;
 • При оставащи между 89 и 60 дни преди отплаване - €25 на човек;
 • Между 59 и 30 дни преди отплаване - €80 на човек;
 • Между 29 и 8 дни преди отплаване - 50% от стойността на круиза;
 • 7 или по-малко дни преди отплаване – удържа се 100% от сумата, заплатена за круиза;

За круизи с продължителност над 5 нощувки:

 • Цялата стойност на заплатения депозит при оставащи повече от 90 дни преди отплаване;
 • При оставащи между 89 и 60 дни преди отплаване - €50 на човек;
 • Между 59 и 45 дни преди отплаване - стойността на платения депозит;
 • Между 44 и 30 дни преди отплаване - 25% от стойността на круиза;
 • Между 29 и 8 дни преди отплаване - 50% от стойността на круиза;
 • 7 или по-малко дни преди отплаване – удържа се 100% от сумата, заплатена за круиза;

Ще ви държим информирани за всички промени.


Благодарим ви за разбирането и доверието в нас!


С уважение:


Crusit.bg

 

обновена: | публикувана:
Creative Commons License Актуална информация за круизите by Crusit is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 International License.
Какво ни прави толкова добри

Този сайт използва бисквитки, за да може да функционира. Бисквитките правят употребата му технически възможна, лесна и сигурна, спомагайки различни процеси в сайта като навигиране, пренос на данни и сигурност. Бисквитките се ползват и за набавяне на обобщена и напълно анонимизирана статистическа информация за това как сайтът се ползва от потребителите – например най-разглеждани страници, брой посетители, време на зареждане на страниците и други. Тази информация ни помага за подобряване на неговата визия, съдържание и бързодействие, както и за последващо таргетиране на потребители с пригодени според техните интереси рекламни съобщения. На линка долу може да прочетете по-подробно описание за това какво са бисквитките, какви бисквитки ползваме и каква е употребата им. За да работи нашия сайт по най-добрия и адаптиран за всеки потребител начин е необходимо съгласие с бисквитките.

Този сайт използва бисквитки, за да може да функционира. Бисквитките правят употребата му технически възможна, лесна и сигурна. Ползват се и за набавяне на анонимизирана статистическа информация за това как сайтът се ползва, с цел подобряване на неговата визия, съдържание и бързодействие, както и за последващо таргетиране на потребители с адаптирани за тях рекламни съобщения. За да работи нашия сайт по най-добрия и адаптиран за всеки потребител начин е необходимо съгласие с бисквитките.