Премини към главното съдържание Премини към Навигацията

Уважаеми клиенти,

Във връзка с необходимостта от повишените мерки за сигурност и социална дистанция, във всички офиси на Юзит Калърс важат следните правила::

 • влизането в офис е разрешено само с предпазна маска за лице;
 • моля спазвайте дистанция от поне 1,5 м от служителя и другия клиент в офиса;
 • моля след влизане в офиса използвайте препарат за дезинфекция на ръце.
 • за актуалното работно време на всеки офис, вижте страница контакти;
 • за всякакви спешни въпроси и съдействие, попълнете формата за обратна връзка тук;

  
Юзит Калърс спазва всички предписания на здравните власти относно почистване на повърхности, дръжки на врати, както и други места, с които клиентите и служителите ни имат пряко съприкосновение.
 
Препоръчваме Ви, в случай че услугата, от която имате нужда, може да бъде осъществена по телефон и имейл, да се свържете с нашите консултанти дистанционно.

Надяваме се на вашето разбиране и търпение. Стараем се да положим необходимата грижа за резервацията или реорганизацията на вашия круиз.

Юзит Калърс, в ролята си на туристически агент, изпълнява инструкциите на своите доставчици на туристически продукти и услуги за правилата и процедурите по промени и анулации, както и за възстановяване на суми. Моля, проявете разбиране относно цитираните от нашите служители срокове и условия.
 
Също така ви призоваваме да бъдете търпеливи и толерантни към служителите ни. Добрият тон и взаимното уважение са изключително важни за ефективността и качеството на работата ни!

 

На 14.03.2020 г. всички круизни компании в света обявиха временно спиране на круизите, като датата на възобновяване на плаванията е различна, според различните маршрути, но при всички положения най-ранните дати се очаква да бъдат в през есента на 2020 г.

 

С това се отменят всички планирани, включително и започнатите круизи. Ако вече имате закупен круиз и желаете да го отмените или отложите във времето или круизът е бил отменен едностранно от страна на круизната компания, по-долу може да прочетете актуалните условия за анулации и промяна да дата от круизните компании:

 

         1. MSC Cruises

Заради извънредната ситуация в момента, MSC Cruises отменя всички предстоящи круизи до 31.10.2020 г. включително. В допълнение към общата отмяна, компанията обяви и следните специфични промени:

- отменят се всички плавания на MSC Cruises в Северна Европа до края на сезон 2020;

- отменят се всички плавания на MSC Cruises в Карибския басейн, които отплават от пристанища в САЩ до 15.09.2020 г.

- MSC Cruises обявиха, че рестартират плаванията си в Средиземно море от 16.08.2020 г., но само за граждани на държави от Шенгенското пространство. За останалите държави, между които е и България, първите круизи, на които ще можем да не насладим, започват от 01.11.2020 г.

 

Променят се условията за резервиране, промяна и анулиране както по стари, така и по нови резервации както следва:

1. За всички круизи на MSC, принудително анулирани от страна на круизната компания, поради форсмажорните обстоятелства, важат следните политики:
 
- клиентите ще получат ваучер със стойността на заплатения от тях круиз, който ще важи за бъдещ круиз от MSC;
- ваучерите ще може да се използват за нови круизи през цялата оставаща 2020, както и през цялата календарна 2021 г.;
- в допълнение, всички гости, ще получат борден кредит, зареден в круизната им карта, на стойност € 400 на каюта за круизи с продължителност 21 и повече дни, € 200 на каюта за круизи от 7 и повече нощувки или € 100 на каюта за круизи с продължителност 6 дни или по-малко. 

- неизползваната част от бордния кредит ще бъде осребрявана в края на круиза;

Вижте повече за ваучерите на MSC тук!

2. За всички съществуващи резервации на MSC, резервирани до 01.06.2020 г. за дати на отплаване от 01.08.2020 г. до 31.10.2020 г.:
 
MSC разрешават промяна на датата БЕЗПЛАТНО до 48 часа преди отплаване:

- Без ограничение в избора на регион и кораб;
- Избраната дата на новия круиз да е преди 31.12.2021 г.
 
Платения депозит или пълно плащане, ще бъде автоматично прехвърлен в новата резервация. Ако новата резервация бъде отказана впоследствие, за нея ще важат стандартните анулационни условия на MSC Cruises. Ако новото круизно плаване е на по-висока стойност от старата резервация, то е необходимо доплащане от страна на клиентите. 
 
3. За всички НОВИ резервации, направени от 01.06.2020 г. до 31.07.2020 г. за круизи на MSC, без ограничения в продължителност и регион, отплаващи до 02.05.2021:
 
- депозит 50€ на човек;
- възможност за промяна на датата на пътуване БЕЗПЛАТНО до 15 дни преди отплаване без ограничение в региона и кораба, но с дата на отплаване на новото круизно пътуване преди 31.12.2021 г.;
- при желание за анулация от страна на клиента са валидни стандартните анулационни условия по договор;

 

2. Costa Cruises

Заради извънредната ситуация в момента, Costa Cruises отменя всички предстоящи круизи до 15.08.2020 г. включително. В допълнение, компанията отменя всички свои планирани плавания в Северна Европа до края на 2020 г., както и всички крузи на кораба COSTA Victoria, без значение от датата на пътуването.

За всички круизи на COSTA, принудително анулирани от страна на круизната компания, поради форсмажорните обстоятелства, важат следните политики:

- Цялата заплатената сума (депозит или пълното плащане за всички резервирани услуги на борда) ще ви бъде заредена като ваучер за бъдещ круиз, който може да бъде използван за закупуване един или няколко нови круиза до изчерпване на стойността му, с дати до 30 ноември 2021г.

- В допълнение, всички гости, ще получат борден кредит, зареден в круизната им карта, на стойност 200 € на каюта за круизи от 7 и повече нощувки или 150€ на каюта за круизи с по-малка продължителност.

Вижте повече за ваучерите на Costa Cruises тук!

За съществуващи резервации важат следните условия:
При анулиране на круизно пътуване за вече съществуващи резервации за круизи, отплаващи до края на август 2020 г.:
- отпадат всякакви глоби за анулация до 48 часа преди отплаване, ако преди това клиентите си изберат и запазят друг COSTA круиз в рамките на 12 месеца..

Ако новият круиз е на по-висока стойност от този в старата резервация, то е необходимо доплащане на разликата.
- При избор на нов круиз, вместо анулация, вече заплатената сума (депозит или пълното плащане за всички резервирани услуги на борда) се прехвърля в новата резервация и в допълнение получавате борден кредит в размер на 100 € за вътрешна каюта, 150 €  за външна и 200 € на за каюта с балкон;
- При анулиране от ваша страна, вече заплатената сума (депозит или пълното плащане за всички резервирани услуги на борда) ще ви бъде заредена като ваучер за бъдещ круиз, който ще е валиден за 12 месеца от датата на издаване, и може да бъде използван за един или повече круизи на Costa, до 30 ноември 2021 г.

 

За всички нови резервации на COSTA важат следните условия:

Всички нови резервации, направени от 18.03 до 30.06.2020 г., с дати на отплаване през цялата 2020 и  2021 г. до февруари включително, важат следните условия:

- Отпадат всякакви глоби за преместване на датата на резервирания круиз до 48 часа преди отплаване. Може да смените круиза с всеки друг на COSTA до 30 ноември 2021 г. Ако новият круиз е на по-висока стойност от този в старата резервация, то е необходимо доплащане на разликата.

- Ако решите да анулирате своята резервация, направена между 18 март и 30 юни 2020 г., вече заплатената сума (депозит или пълното плащане за всички резервирани услуги на борда) ще ви бъде заредена като ваучер за бъдещ круиз, който ще е валиден за използване до края на 2020 г. за бъдеща резервация на един или повече круизи на Costa, с дати на отплаване до 30 ноември 2021 г.

- Ако решите да анулирате своята резервация, направена между 18 март и 30 юни 2020 г., но не желаете да получите ваучер, а възстановяване на сумата, заплатена от вас до момента, тогава се прилагат стандартните общи условия за анулация по договор.

 

ВАЖНО!

- Всички ваучери са поименни и се издават на титуляря на резервацията, дори в нея да има повече от една каюта.

- Ако в една резервация е имало повече от една каюта, след 30 май 2020 г., титулярят по резервацията може да поиска разпределение на стойността на ваучера и към други лица от оригиналната резервация, ако те не желаят вече да пътуват заедно с титуляря.

- Ако титулярят на една резервация с една каюта не може или не желае да се възползва от ваучера, след 30 май 2020 г. той ще има право да прехвърли стойността на ваучера на другия/другите лица от каютата в оригиналната резервация. 

- Ваучерът може да бъде използван само в агенцията, официален представител на Costa Cruises, от която е била закупена оригиналната резервация.

 

 

3. Celestyal

Заради извънредната ситуация в момента, Celestyal Cruises отменя всичките си предстоящи круизи до 06.03.2021 г.

Всички засегнати от анулираните круизи ще получат както следва::

- Круизната компания задържа € 250 от заплатения за круиза депозит и срещу това издава ваучер, на стойност € 300, който може да бъде използван за закупуване на нов круиз. Този ваучер може да се използва за пътуване на която и да е дата до 31.12.2022 г., но трябва да бъде заявен до края на 2021-ва година. Може да получите разликата между заплатения от вас депозит и удържаните € 250 по банков път по сметка на титуляря на резервацията.

- Ако ваучерът не бъде използван до 31.12.2021 г., ще получите обратно по банков път задържаната сума от €250.

При всички останали случаи, за круизни пътувания след 29.06.2020 г., при анулация от страна на клиент се следват стандартните условия на круизната компания:

 • При оставащи 90 или повече дни до отплаване – без неустойка;
 • Между 89 и 30 дни преди отплаване – стойността на платения депозит;
 • При оставащи 29 или по-малко дни преди отплаване – удържа се 100% от сумата, заплатена за на круиза, без стойността на пристанищните такси;

Celestyal Cruises предлагат възможност за промяна на имена в резервация.

 

4. Royal Caribbean

 • Заради извънредната ситуация в момента, считано от 20.05.2020 г. Royal Caribbean и Celebrity Cruises отменят всички предстоящи круизи до 15.09.2020 г. включително със следните специфични изключения:

- всички круизи, с пристанища по маршрута в Канада и в района на Бермудските острови, са отменени до 31.10.2020 г. включително;

- всички круизи с кораба Explorer of the Seas са отменени до края на 2020 г.

- поради невъзможност за пускане на вода на новия кораб Odyssey of the Seas в планираните срокове, всички плавания с него са отменени до 17.04.2021 г.

 • За всички круизи, принудително анулирани от страна на круизната компания, поради форсмажорните обстоятелства, важат следните политики:

  - Цялата заплатената сума (депозит или пълното плащане за всички резервирани услуги на борда) ще ви бъде заредена като ваучер за бъдещ круиз, който може да бъде използван за закупуване на круиз с дата до 30 април 2022г. Стойността на ваучера ще е с 25% повече от заплатената сума за анулираното круизно пътуване. Новите дати трябва да бъдат заявени до 31 декември 2021 г.

 • При нежелание за получаване на ваучер за бъдещо пътуване може да заявите възстановяване на заплатената сума за круизното пътуване, но без 25% отгоре.

 • Всички клиенти, с дати на пътуване преди 01.09.2020 г., имат възможността да анулират своя круиз до 48 часа преди отплаване и да получат пълната му стойност във формата на круизен ваучер. Този ваучер може да се използва за пътуване на която и да е дата до 31.12.2021 г. Това важи за всички нови или вече направени резервации.

За круизни плавания, след 31.07.2020 г. при желания за отказ, се прилагат следните условия:
 

 

Круизи с продължителност до 5 нощувки:

 • Цялата стойност на заплатения депозит при оставащи повече от 90 дни преди отплаване;
 • При оставащи между 89 и 60 дни преди отплаване - €25 на човек;
 • Между 59 и 30 дни преди отплаване - €80 на човек;
 • Между 29 и 8 дни преди отплаване - 50% от стойността на круиза;
 • 7 или по-малко дни преди отплаване – удържа се 100% от сумата, заплатена за круиза;

За круизи с продължителност над 5 нощувки:

 • Цялата стойност на заплатения депозит при оставащи повече от 90 дни преди отплаване;
 • При оставащи между 89 и 60 дни преди отплаване - €50 на човек;
 • Между 59 и 45 дни преди отплаване - стойността на платения депозит;
 • Между 44 и 30 дни преди отплаване - 25% от стойността на круиза;
 • Между 29 и 8 дни преди отплаване - 50% от стойността на круиза;
 • 7 или по-малко дни преди отплаване – удържа се 100% от сумата, заплатена за круиза;

Ще ви държим информирани за всички промени.


Благодарим ви за разбирането и доверието в нас!


С уважение:


Crusit.bg

 

обновена: | публикувана:
Creative Commons License Актуална информация за круизите by Anastasia Kazakova is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 International License.
Какво ни прави толкова добри

Този сайт използва бисквитки, за да може да функционира. Бисквитките правят употребата му технически възможна, лесна и сигурна, спомагайки различни процеси в сайта като навигиране, пренос на данни и сигурност. Бисквитките се ползват и за набавяне на обобщена и напълно анонимизирана статистическа информация за това как сайтът се ползва от потребителите – например най-разглеждани страници, брой посетители, време на зареждане на страниците и други. Тази информация ни помага за подобряване на неговата визия, съдържание и бързодействие, както и за последващо таргетиране на потребители с пригодени според техните интереси рекламни съобщения. На линка долу може да прочетете по-подробно описание за това какво са бисквитките, какви бисквитки ползваме и каква е употребата им. За да работи нашия сайт по най-добрия и адаптиран за всеки потребител начин е необходимо съгласие с бисквитките.

Този сайт използва бисквитки, за да може да функционира. Бисквитките правят употребата му технически възможна, лесна и сигурна. Ползват се и за набавяне на анонимизирана статистическа информация за това как сайтът се ползва, с цел подобряване на неговата визия, съдържание и бързодействие, както и за последващо таргетиране на потребители с адаптирани за тях рекламни съобщения. За да работи нашия сайт по най-добрия и адаптиран за всеки потребител начин е необходимо съгласие с бисквитките.