Гастрономия
Costa Deliziosa разполага с четири ресторанта и заведение за сладки вкусотии. Неограничена консумация в два от ресторантите е включена в цената на круиза, а за другите два се заплаща еднократна такса при влизане. Ресторантите предлагат богат избор от предястия, салати, гарнитури, супи, основни ястия, „фаст фууд“, десерти, сирена, като преобладават средиземноморските специалитети.
По време на хранене, се предлага безплатно вода в чаши и чай. Останалите напитки се заплащат допълнително.
При посещение на ресторантите през деня, няма изискване за официално облекло. При неформални вечери, ще се чувствате на място, ако носите леки, елегантни до полуофициални дрехи, а по време на гала вечерите е необходимо да сте официално облечени.
Ресторанти без допълнително заплащане:
★ Основeн ресторант Albatros
Разположен на две нива, Albtatros е ресторантът на борда на кораба с по-изискана обстановка, вечеря по меню, закуска и обяд на бюферт. Там ще имате избор от меню със 7 категории ястия – основно от италианската, но като цяло заимствани от европейската кухня.
Отворен за: закуска, обяд и вечеря.
★ Ресторант-бюфет Muscadin и Lido Azzura Blu
Това е ресторант на самообслужване, с голям бюфет, в който освен стандартните за бюфет (блок маса) секции от салати, супи, предястия, гарнитури и основни има и специално обособени секция за бургери, секция за пица и секция за сладолед. Muscadin е разположен на палуба 9 и има и външна част за хапване на открито, наречена Lido Azzura Blu.
Отворен за: закуска, обяд и следобедна закуска; вечер – само за пица. Резервация: не е необходима.
Специализирани ресторанти (срещу допълнително заплащане):
★ Клуб ресторант Deliziosa
Гурме ресторант за най-взискателните гастрономи. В него ще опитате различни нестандартни ястия с ненадминат вкус и храни, приготвени по революционни методи, като използване на течен азот например. Принос в менюто на ресторанта има главния шеф готвач Еторе Бочия, носител на звезди на Мишелин. Таксата за посещение е €30 на човек за вечеря, включваща избро на пакет от салата, предястие, основно ястие и десерт. Допълнително се заплащат напитки и 15% такса обслужване.
Отворен за: вечеря.
Резервация: необходима е. Може да се направи на бюро информация или на специални интерактивни екрани, разположени на публични зони на борда.
★ Ресторант Archipelago - е уникално изживяване с менюта, създадени от три световноизвестни готвачи: Бруно Барбиери, Елен Дароз и Анхел Леон. Ресторантът предлага три различни менюта с пет ястия всяко, позволявайки на гостите да избират от разнообразни кулинарни стилове и вкусове. Атмосферата е елегантна и вдъхновена от морето, с устойчив дизайн и естествени матриали и елементи. Храненето в Archipelago е специално изживяване, перфектно за запомняща се вечер.
★ Pizzeria Pummid'oro - е идеално място за любителите на пицата. Разположена в бюфет зоната, тя предлага разнообразие от традиционни и иновативни топинги за пица. Пицарията използва висококачествени съставки, включително "lievito madre" (мая) за натурална ферментация и свежа моцарела, направена на борда. Атмосферата е непринудена и гостоприемна, идеална за семейни ястия или бързо хапване.
★ Caffeteria Sugar
В Caffeteria Sugar може да утолите глада си за сладки изкушения по време на вашия круиз.