Гастрономия
MSC Euribia предлага общо 11 заведения за хранене, като можем да ги разделим в четири категории:
A-la-carte ресторанти, включени в цената
Colorado River - най-големият основен ресторант със 714 места, разположен в задната част на кораба на палуба 6.
Aurora Boreale / Aurora Borealis - двойката ресторанти-близнаци, всеки с по 404 места, разположени от двете страни на алеята, водеща към Colorado River, палуба 6.
Green Orchid - основен ресторан с 598 места, в задната част на палуба 5.
Il Campo - най-малкият от основните ресторанти, само със 148 места и разположен на палуба 7, точно над главната търговска улица на кораба.
Менюто в петте основни ресторанта е едно и също, като единствената разлика са началните часове на вечерята. Разминаванията са в рамките на 15 минути. При резервация ще бъдете автоматично разпределени в един от тях. Ако желаете да се преместите, когато сте вече на кораба, може да се свържете с управителя на ресторанта, в който сте настанени и да поискате промяната.
Бюфет
Освен основните ресторанти с а-ла-карт меню, на кораба има и голям бюфет - The Marketplace, разположен в задната част на палуба 15. Бюфетът е с разнообразни предложения от всички краища на света, с дълго работно време, като има много малко прекъсвания и осигурява поне една работеща станция за храна (изпечена на място италианска пица) от 6:00 сутрин до 1:00 през нощта.
Специализирани ресторанти
Все по-голяма популярност придобиват специализираните ресторанти на круизните кораби, които предлагат тематична кухня на много високо ниво и изискана и уютна атмосфера.
Ресторантите от този тип може да посетите само след предварителна резервация, която може да направите още преди отплаването си или на място на кораба в ресторантите и на телефон 6100 от каютата си. Петте гурме преживявания на MSC Euribia са:
Kaito Teppanyaki - един от най-любимите специализирани ресторанти на всички круизни кораби. В тепаняки ресторантите храната се приготвя на голяма плоча пред вас, като получавате невероятно вкусна и приготвена пред очите ви храна и забавно, почти акробатично шоу от страна на готвача. Менютата предлагат като основа пилешко месо, телешко, сьомга или вегетариански опции. Ресторантът се намира в средата на палуба 7 над главната търговска улица.
Kaito Sushi Bar - сушито едва ли има нужда от представяне и реклама. В Kaito обаче, ще имате възможност да ядете истинско суши, така както го приготвят в Япония. Местата са едва 28 на брой, така че резервирайте отрано. Ще намерите суши бара на палуба 7 директно на терасата над главната търговска улица.
Kaito Robatayaki - един тип японски ресторант, който е по-малко известен в България. Най-лесно, макар и несъвсем точно, може да бъде описан като японско барбекю. Kaito Robatayaki е първият подобен ресторант на кораб на MSC Cruises и разполага САМО с 4 места, затова най-добре запазете своята вечеря още преди да заминете за круиза. Отново ще го откриете на палуба 7 при останалите японски ресторанти.
Le Grill - традиционният стек-хаус, който е задължителен при класните круизни компании. На MSC Euribia за първи път стек ресторантът самостоятелен и не се нарича Butcher's Cut, а е обособена зона в рамките на арт-бара L'Atelier Du Voyageur. Това по никакъв начин не променя изключително високото качество на предлаганите стекове от първокласно, зряло говеждо месо на много добра цена. Палуба 6 на главната търговска улица.
Hola! Tacos & Cantina - името говори достатъчно - това е мексиканският ресторант на борда на MSC Euribia. Вероятно най-изгодният и най-любим след тепаняки шоуто. Предлага изобилие от познати и непознати мексикански специалитети като бурито, тако, тортия, енчилада и т.н., както и типичните за испания тапаси, като най-лесно за вас би било да вземете офертата All You Can Eat (яжте колкото можете) и просто да поръчате. За доброто настроение ще се грижат веселите сервитьори и най-малко осем вида слабоалкохолни коктейли "Маргарита".
Препоръчваме ви да посетите поне един от специализираните ресторанти - ще останете доволни! Ако предварително решите да пробвате повече, най-добре си купете пакет за 2,3 или 4 посещения, тъй като тогава излиза най-изгодно.
Сладкарници
Терминът е малко общ, но обхваща 2 от най-често посещаваните места на кораба. И двете заведения се намират на гланата търговска улица на палуба 6 и за съжалние и двете заведения са изключени от всички All Inclusive пакети, така че имайте предвид, че за вкусотиите там се заплаща винаги.
JEAN-PHILIPPE CRÊPES & GELATO - палачинки и джелато или чудесен домашен италиански сладолед.
JEAN-PHILIPPE CHOCOLAT & CAFÉ - тук може да опитате едни от най-добрите френски макарони, винаги пресни и с голямо разнообразие, а също и различните видове ръчноправени шоколадови бомбони и специалитети. В Жан-Филип има страхотни варианти за подаръци в различни големини и комбинации.
Няма да ви съветваме да опитате, защото сме убедени, че няма да пропуснете.