Премини към главното съдържание Премини към Навигацията
 • За Круизната Компания

  Celestyal Cruises  е круизна компания, която съществува от 80-те години на ХХ в., когато отплава първият пътнически круизен кораб на компанията, от пристанището в Лимасол, остров Кипър, по маршрут в Източното Средиземноморие. До края на туристическия сезон на 2014 г. компанията носеше името LOUIS Cruises.

  Celestyal Cruises в днешния си вид продължава да е част от LOUIS Group, и притежава 6 круизни кораба, но към момента само 2 от тях плават под марката Celestyal, като маршрутите са съсредоточени в Егейско, Йонийско и Адриатическо море, с пристанища, обхващащи най-известните гръцки острови, пристанища по адриатическия бряг, както и пристанища в Турция.

  Celestyal Cruises от години е предпочитаната компания за почивка на круиз за много българи, заради баланса между евтини оферти, позната и обичана кухня, добро обслужване и удобни начални пристанища на круизите - най-вече Пирея в Атина.

  Най-продавани и най-популярни са круизите на Celestyal за 3 и 4 нощувки сред гръцките острови, особено в началото на пролетта и в края на лятото, но и 7-днвентите маршрути на компанията се радват на все по-голяма популярност.

  Тези маршрути са лесни за организиране, не изискват дълги отпуски и често се използват както за кратка почивка за семейството, така и за неколкодневни фирмени мероприятия. Корабите на Celestyal Cruises разполагат с конференти зали, които обикновено се ползват безплатно.

   

  Celestyal ship  Celestyal Cruises   Celestyal ship

 • Флотилия

  Към днешна дата флотилията на Celestyal Cruises се състои от два на брой кораба:

  Celesyal Discovery - капацитет 1266 пасажери. Корабът е проектиран да осигури несравнимо изживяване за всеки гост на борда. Ще бъдете посрещнати от декорирани с вкус пространства, украсени с елегантни мебели. Насладете се на спиращите дъха гледки към океана и се отдайте на спокойствието, което Ви заобикаля. Независимо дали ще изберете уютна вътрешна каюта или просторен апартамент, Celestyal Discovery има каюти, които отговарят на всички предпочитания. В основата на всичко това е изключителното обслужване, отличено с награди. Всеотдайният персонал се стреми да създаде незабравимо преживяване за всеки гост, като гарантира, че вашето благополучие е техен основен приоритет. 

  Celestyal Journey -  капацитет 1260 пасажери. Любимият кораб на всички пътували на круиз със Celestyal. Малък и уютен с известна доза аристократичност.

 • Необходими документи

     

  Билет за круиз - Круизният билет е електронен. Ще го получите от офиса на USIT COLOURS по имейл до няколко дни преди началото на круиза и след като сте заплатили цялата сума за вашия круиз. Един електронен билет се отнася за всички пасажери настанени в една и съща каюта. Билетът за круиз представлява договор за превоз на пътници и техния багаж и регламентира вашите взаимоотношения с круизната компания при възникване на различни обстоятелства по време на осъществяване на круиза.
  Международен паспорт - При пътуване на круиз трябва да разполагате с международен паспорт, валиден минимум 6 месеца след датата на приключване на круиза. НЕ е възможно пасажери с българска националност да бъдат настанени на борда на круизния кораб с лична карта или с шофьорска книжка, дори целият маршрут на круиза да е в рамките на ЕС. Въпреки това препоръчваме да носите втори документ за идентификация – лична карта или шофьорска книжка.
  Предварителна онлайн регистрация - Круизният билет се предоставя на пасажерите, едва след попълване на задължителната регистрация. Тя трябва да бъде попълнена най-късно до 4 дни преди началото на круиза. В случай, че нямате такава регистрация е възможно забавяне на процеса на настаняването ви на борда на кораба или дори отказ за настаняване.Повече информация относно попълването на регистрационната форма може да получите от офисите на USIT COLOURS.
  Медицинска застраховка при пътуване в чужбина - в цената на круиза не е включена медицинска застраховка, поради което всеки пасажер следва на свой риск и за своя сметка да сключи застраховка „медицински разходи в чужбина с асистанс и репатриране” с избран от него застраховател. Препоръчва се също да си осигурите застраховка, покриваща загуба и повреда на багаж, застраховка „злополука” и др. застрахователни продукти, покриващи различни рискове по време на пътуване извън България.
  Визи и изисквания на имиграционните власти в посещаваните държави - имиграционните изисквания на различните държави варират и могат да се променят по всяко време, поради което препоръчваме да се обърнете за допълнителна информация към вашия туристически агент или към посолствата на държавите, включени в маршрута на вашия круиз.

  С оглед безпроблемното преминаване на паспортните формалности в отделните пристанища, в първия ден от пътуването паспортът се депозира на рецепцията на кораба. Поради тази причина е необходимо пасажерите да разполагат с втори документ за самоличност като лична карта или шофьорска книжка. Този втори документ ще бъде необходим за слизане и качване в някои пристанища от маршрута. Като документ за самоличност на борда служи и бордната карта.

   

   Важно: Пасажерите не трябва да забравят да вземат паспортите си от рецепцията в последния ден от пътуването!
 • На борда на кораба

  Onboard Celestyal    Celestyal onboard  Celestyal onboard

  Багаж - Няма конкретни ограничения относно количеството багаж, което ще носите с вас на борда на кораба по време на круиза. Основното ограничение в броя чанти и теглото им обичайно се задава от изискванията на авиокомпанията, която ще използвате за транспортиране до / от началното / крайното пристанище на вашия круиз. Все пак препоръчва се багажът да не надвишава 2 пътни чанти с максимално тегло до 23 кг. всяка от тях. Документи, лекарства и ценности трябва да носите винаги само в ръчния си багаж.

  Бременност - Жени, навлезли в 24-тата седмица от бременността си не се приемат на борда на кораба.

  Деца - Пътуване само с единия родител - В случай, че непълнолетно лице (под 18г.) пътува само с един родител, трябва да бъдат представени съответните документи, удостоверяващи съгласието на другия родител детето да пътува. При несъответствие между фамилното име на детето и фамилните имена на родителите, които го придружават, родителите трябва да си осигурят документ, удостоверяващ родствената им връзка с детето (преведен на английски и заверен акт за раждане или друг документ).
  Бебета - На борда на кораба не се допускат бебета под 3 месечна възраст;

  Домашни любимци - Поради мерките за безопасност не се допускат домашни любимци на борда на корабите на Celestyal Cruises.

  Здравословни и физически проблеми - Винаги, когато е възможно круизните компании се опитват да настанят на борда на кораба хора със специални нужди. На повечето круизни кораби има каюти, пригодени за хора с физически увреждания. Съществуват обаче различни условия, за приемане на пътници със здравословни и физически проблеми. Повече информация за тези условия може да получите от офисите на USIT COLOURS.

  Процедури на круизния терминал - началният час, в който започва чекирането за качване на борда на кораба в началното пристанище е упоменат във вашия круизен билет. Препоръчваме да не се явявате по-рано на терминала от упоменатия начален час, тъй като на круизните терминали няма удобства за продължителен престой на пасажери и багаж. Часът на отплаване от началното пристанище е посочен в подробното описание на пътуването, във вашия круизен билет.

  Чекиране - Всички пътници трябва да са приключили с чекирането си и да са на борда на кораба не по-късно от 2 часа преди обявения час на отплаване! Пътници, които се явят за чекиране след като гишетата са затворени, ще трябва за своя сметка да се придвижат до първото следващо възможно пристанище от маршрута.
  Celestyal Cruises не приемат гости с неизрядни документи (паспорт,билет), както и пътници явили се след обявените за чек-ин часове. Не се възстановяват суми на лица, които не представят изрядни документи, или закъсненият за чек-ин.

  Промени в маршрута - Маршрутът на круиза може да бъде променен. На борда кораба можете да следите дневният бюлетин с най-актуална информация.

  Настаняване на борда на кораба - Обичайно каютите са достъпни за пасажерите след 13:00ч. През това време всички заведения за хранене, както и баровете и кафенетата вече работят, така че може да се възползвате от всички услуги веднага след качването Ви на борда.

  Инструктаж за безопасно пътуване “LIFE BOAT DRILL” - Този инструктаж се провежда в първия ден от круиза, той е АБСОЛЮТНО ЗАДЪЛЖИТЕЛЕН за всички пасажери. По време на инструктажа всички услуги на борда се преустановяват. Инструктажът съдържа важна информация относно действията, които следва да предприемете в случай на инцидент: как да поставите спасителната си жилетка, къде е Вашата сборна станция за качване в спасителната лодка и т.н.

 • Гастрономия

  Food onboard  Food onboard Celestyal  Food onboard Celestyal

  Хранене на борда - Храната на борда на круизните кораби на Celestyal Cruises е любима смесица за нас българите от типична балканска и лека средиземноморска кухня  и морски деликатеси, заедно с по-изискани ястия на вечеря.

  Обичайно първата смяна се провежда между 18:30 и 20:30 часа, а втората от 21:00 до 22:30 часа. Всеки пасажер получава определена маса за вечеря в основния ресторант. Важно! Необходимо е да се спазват часовете за вечеря в основния ресторант, тъй като 15 минути след обявения час ресторантът се затваря.

  Облекло - Въпреки че Celestyal Cruises следваха традициите в круизите за официално облекло за вечеря и фиксирани часове на хранене, от 2011г. все по-успешно въвеждат и концепцията за Free Style, т.е. хранения без задължително официално облекло и без фиксирани часове.


обновена: | публикувана:

Виж офертите на Celestyal Cruises Виж корабите на Celestyal Cruises
Какво ни прави толкова добри

Този сайт използва бисквитки, за да може да функционира. Бисквитките правят употребата му технически възможна, лесна и сигурна, спомагайки различни процеси в сайта като навигиране, пренос на данни и сигурност. Бисквитките се ползват и за набавяне на обобщена и напълно анонимизирана статистическа информация за това как сайтът се ползва от потребителите – например най-разглеждани страници, брой посетители, време на зареждане на страниците и други. Тази информация ни помага за подобряване на неговата визия, съдържание и бързодействие, както и за последващо таргетиране на потребители с пригодени според техните интереси рекламни съобщения. На линка долу може да прочетете по-подробно описание за това какво са бисквитките, какви бисквитки ползваме и каква е употребата им. За да работи нашия сайт по най-добрия и адаптиран за всеки потребител начин е необходимо съгласие с бисквитките.

Този сайт използва бисквитки, за да може да функционира. Бисквитките правят употребата му технически възможна, лесна и сигурна. Ползват се и за набавяне на анонимизирана статистическа информация за това как сайтът се ползва, с цел подобряване на неговата визия, съдържание и бързодействие, както и за последващо таргетиране на потребители с адаптирани за тях рекламни съобщения. За да работи нашия сайт по най-добрия и адаптиран за всеки потребител начин е необходимо съгласие с бисквитките.