'Бисквитките' ни помагат да подобрим нашите услуги.
Разглеждайки съдържанието на сайта, вие се съгласявате и с използването на 'бисквитки'

Вижте подробности   
Премини към главното съдържание Премини към Навигацията
 • За Круизната Компания

  NCL круизи - виж повече за компанията и резервирай круиз изгодно с Crusit.bg

  NCL (Norwegian Cruise Line) е една от най-популярните в света круизни компании. Създадена е през 1966г. в Осло, Норвегия, но от десетилетия управлението й се намира в САЩ, в Маями, Флорида.

  В днешно време NCL (произнася се Ен Си Ел) са най-известни с разкрепостяването на круизните пътувания, след като през 1990 г. обявяват, че NCL става The Freestyle Company - т.е. круизната компания на свободния стил. Това означава край на задължителното облекло по време на хранене, най-вече официалните дрехи по време на вечеря, край на фиксираните часове за хранене на борда, край на слизането и качването на борда на кораба в определени часове.

  Вместо това, вече 20 години NCL залагат на предоставянето на своите гости на огромен избор от заведения за хранене, с различен стил, различна кухня и разнообразни възможности за избор, множество барове на корабите, най-богатият избор на места и съоръжения за спорт и забавление на борда.

  Тази политика превръщат NCL в любимата круизна компания на младите хора като днес корабите на NCL са с най-ниска средна възраст на гостите измежду големите круизни компании.

  Името става синоним на свобода на избора и забавленията, което кара много от по-консервативните компании да последват примера й. Освен това NCL, наред с италианската MSC Cruises е сред круизните компании с най-млада флотилия в света. От 2001 г. насам, компанията е пуснала на вода 8 чисто нови кораба, специално построени в съответствие с политиката на "Freestyle Cruising".

  Най-новият и модерен кораб на NCL e EPIC, кораб за 4200 пасажера - връх в технологиите, опазването на околната среда, както и едно от най-добрите места за забавления и комфорт в открито море.

 • Флотилия

  Корабите на NCL са изумителни и впечатляващи. В момента флотилията на NCL се състои от 16 кораба:

 • Необходими документи

  •  Билет за круиз - Круизният билет е електронен. Ще го получите от офиса на USIT COLOURS по имейл до няколко дни преди началото на круиза и след като сте заплатили цялата сума за вашия круиз. Един електронен билет се отнася за всички пасажери настанени в една и съща каюта. Билетът за круиз представлява договор за превоз на пътници и техния багаж и регламентира вашите взаимоотношения с круизната компания при възникване на различни обстоятелства по време на осъществяване на круиза.
    Международен паспорт - При пътуване на круиз трябва да разполагате с международен паспорт, валиден минимум 6 месеца след датата на приключване на круиза. НЕ е възможно пасажери с българска националност да бъдат настанени на борда на круизния кораб с лична карта или с шофьорска книжка, дори целият маршрут на круиза да е в рамките на ЕС. Въпреки това препоръчваме да носите втори документ за идентификация – лична карта или шофьорска книжка.
  •  Предварителна онлайн регистрация - Круизният билет се предоставя на пасажерите, едва след попълване на задължителната регистрация. Тя трябва да бъде попълнена най-късно до 4 дни преди началото на круиза. В случай, че нямате такава регистрация е възможно забавяне на процеса на настаняването ви на борда на кораба или дори отказ за настаняване.Повече информация относно попълването на регистрационната форма може да получите от офисите на USIT COLOURS.
  •  Медицинска застраховка при пътуване в чужбина - в цената на круиза не е включена медицинска застраховка, поради което всеки пасажер следва на свой риск и за своя сметка да сключи застраховка „медицински разходи в чужбина с асистанс и репатриране” с избран от него застраховател. Препоръчва се също да си осигурите застраховка, покриваща загуба и повреда на багаж, застраховка „злополука” и др. застрахователни продукти, покриващи различни рискове по време на пътуване извън България.
  Визи и изисквания на имиграционните власти в посещаваните държави - имиграционните изисквания на различните държави варират и могат да се променят по всяко време, поради което препоръчваме да се обърнете за допълнителна информация към вашия туристически агент или към посолствата на държавите, включени в маршрута на вашия круиз.

 • На борда на кораба

  •  Багаж - Няма конкретни ограничения относно количеството багаж, което ще носите с вас на борда на кораба по време на круиза. Основното ограничение в броя чанти и теглото им обичайно се задава от изискванията на авиокомпанията, която ще използвате за транспортиране до / от началното / крайното пристанище на вашия круиз. Все пак препоръчва се багажът да не надвишава 2 пътни чанти с максимално тегло до 23 кг. всяка от тях. Документи, лекарства и ценности трябва да носите винаги само в ръчния си багаж.

  •  Бременност - Жени, навлезли в 24-тата седмица от бременността си не се приемат на борда на кораба.

  •  Деца - Пътуване само с единия родител - когато дете под 18 години пътува само с единия си родител, тогава придружаващия родител трябва да представи предварително попълнена и нотариално заверена форма по образец на круизната компания, с която декларира че носи пълна отговорност за поведението и действията на детето по време на круиза. Чрез този документ отсъстващият родител също декларира, че предоставя права на круизната компания за медицинско лечение на детето в случай на възникване на внезапно заболяване или злополука. Липсата на този документ може да възпрепятства настаняването ви на борда на круизния кораб. В допълнение на т.нар. “parent consent form”, придружаващият родител трябва да разполага и с нотариално заверен документ, издаден на български и на английски, чрез който отсъстващият родител дава съгласието си детето да напуска България.
  •  Когато круизът включва пристанища в Канада, горните изисквания се прилагат за всички деца под 21 години. Изключения от правилата за настаняване на борда на кораба на лица под 21 години се правят само, когато пасажерите са брачна двойка, която представи акт за граждански брак, преведен на английски и нотариално заверен.
  •  Някои услуги не може да се предоставят на деца и някои зони на кораба са недостъпни за деца в определени часове или през цялото време.
    Бебета - На борда на кораба не се допускат бебета под 6 месечна възраст;

  •  Домашни любимци - Поради мерките за безопасност не се допускат домашни любимци на борда на корабите на Royal Caribbean. Качването на животни е разрешено само в случай, че те са сертифицирани водачи на инвалиди. Круизната компания трябва да бъде уведомена за такива обстоятелства поне 60 дни преди началото на круиза.

  Здравословни и физически проблеми - Винаги, когато е възможно круизните компании се опитват да настанят на борда на кораба хора със специални нужди. На повечето круизни кораби има каюти, пригодени за хора с физически увреждания. Съществуват обаче различни условия, за приемане на пътници със здравословни и физически проблеми. Повече информация за тези условия може да получите от офисите на USIT COLOURS.

  •  Процедури на круизния терминал - началният час, в който започва чекирането за качване на борда на кораба в началното пристанище е упоменат във вашия круизен билет. Препоръчваме да не се явявате по-рано на терминала от упоменатия начален час, тъй като на круизните терминали няма удобства за продължителен престой на пасажери и багаж. Часът на отплаване от началното пристанище е посочен в подробното описание на пътуването, във вашия круизен билет.

  •  Чекиране - Всички пътници трябва да са приключили с чекирането си и да са на борда на кораба не по-късно от 2 часа преди обявения час на отплаване! Пътници, които се явят за чекиране след като гишетата са затворени, ще трябва за своя сметка да се придвижат до първото следващо възможно пристанище от маршрута.
  Royal Caribbean не приемат гости с неизрядни документи (паспорт,виза), както и пътници явили се след обявените за чек-ин часове. Не се възстановяват суми на лица, които не представят изрядни документи, или закъсненият за чек-ин.

  •  Промени в маршрута - Маршрутът на круиза може да бъде променен. На борда кораба можете да следите дневният бюлетин с най-актуална информация.

  •  Настаняване на борда на кораба - Обичайно каютите са достъпни за пасажерите след 14:00ч. През това време всички заведения за хранене, както и баровете и кафенетата вече работят, така че може да се възползвате от всички услуги веднага след качването Ви на борда.

  •  Инструктаж за безопасно пътуване “LIFE BOAT DRILL” - Този инструктаж се провежда в първия ден от круиза, той е АБСОЛЮТНО ЗАДЪЛЖИТЕЛЕН за всички пасажери. По време на инструктажа всички услуги на борда се преустановяват. Инструктажът съдържа важна информация относно действията, които следва да предприемете в случай на инцидент: как да поставите спасителната си жилетка, къде е Вашата сборна станция за качване в спасителната лодка и т.н.

 • Гастрономия

  •  Хранене на борда - FreeStyle храненето е една от основните атракции и привлекателни черти на FreeStyle круизите. За разлика от всички останали круизи, които са напълно класически или следват класическия стил на хранене и цялостна организация на живота на борда, при FreeStyle круизите всичко е различно.

  • Няма точни часове на хранене!

  • Няма фиксирани маси!

  • Няма изисквания за строго официално облекло!

  По такъв начин, вие може да закусвате, обядвате и вечеряте когато, където и колкото пъти желаете.

  Дали ще се облечете официално, с тъмен костюм и вратовръзка и с вечерна рокля или просто ще си сложите спортно-елегантните Free-Style дрехи и обувки, зависи изцяло от вас. Едно от най-големите предимства на FreeStyle круизите е, че няма строги изисквания по отношение на облеклото. Стилът на обличане може да бъде определен като “Resort-Casual”, т.е. подходящи за сезона дрехи, които варират от ежедневно, спортно и плажно облекло до вечерно облекло в спортно-елегантен стил. Това е идеалната почивка за всички, чиято ежедневна работа налага строго съблюдаване на етикета в облеклото.

  Работното време на отделните ресторанти се обявява ежедневно във FreeStyle Daily. По правило обаче ресторантите са отворени за вечеря от 17:30 до 22:30 часа.

Виж корабите на Norwegian Cruise Line Виж маршрутите на Norwegian Cruise Line
Какво ни прави толкова добри