Премини към главното съдържание Премини към Навигацията
 • За Круизната Компания

  NCL круизи - виж повече за компанията и резервирай круиз изгодно с Crusit.bg

  NCL (Norwegian Cruise Line) е една от най-популярните в света круизни компании. Създадена е през 1966г. в Осло, Норвегия, но от десетилетия управлението й се намира в САЩ, в Маями, Флорида.

  В днешно време NCL (произнася се Ен Си Ел) са най-известни с разкрепостяването на круизните пътувания, след като през 1990 г. обявяват, че NCL става The Freestyle Company - т.е. круизната компания на свободния стил. Това означава край на задължителното облекло по време на хранене, най-вече официалните дрехи по време на вечеря, край на фиксираните часове за хранене на борда, край на слизането и качването на борда на кораба в определени часове.

  Вместо това, вече 20 години NCL залагат на предоставянето на своите гости на огромен избор от заведения за хранене, с различен стил, различна кухня и разнообразни възможности за избор, множество барове на корабите, най-богатият избор на места и съоръжения за спорт и забавление на борда.

  Тази политика превръщат NCL в любимата круизна компания на младите хора като днес корабите на NCL са с най-ниска средна възраст на гостите измежду големите круизни компании.

  Името става синоним на свобода на избора и забавленията, което кара много от по-консервативните компании да последват примера й. Освен това NCL, наред с италианската MSC Cruises е сред круизните компании с най-млада флотилия в света. От 2001 г. насам, компанията е пуснала на вода 8 чисто нови кораба, специално построени в съответствие с политиката на "Freestyle Cruising".

 • Флотилия

  Корабите на NCL са изумителни и впечатляващи. В момента флотилията на NCL се състои от 19 кораба:

  ⚓ Norwegian Viva - вторият кораб от клас Прима с капацитет - 3950 пасажери, пуснат по вода през лятото на 2023 година.

  ⚓ Norwegian Prima - поставя началото на изцяло нов клас кораби флотилията на NCL, капацитет - 3950 пасажери, пуснат по вода през 2022 година.

  Norwegian Encore - капацитет - 3998 пасажери, пуснат по вода през 2019-та година.

  Norwegian Bliss - капацитет 4004 пасажера, пуснат по вода през 2018 година.

  Norwegian Joy - капацитет 3883 пасажера, пуснат по вода през 2017 година.

  ⚓ Norwegian Escape - капацитет 4266 пасажери, построен през 2015 г.

  ⚓ Norwegian Getaway - капацитет 3963 пасажери, пуснат по вода през 2014 г.,

  ⚓ Norwegian Breakaway - капацитет 3963 пасажери, построен през 2013 г.

  Norwegian Epic - кораб за 4200 пасажера - връх в технологиите, опазването на околната среда, както и едно от най-добрите места за забавления и комфорт в открито море.

  ⚓ Norwegian Gem капацитет 2394 пасажери, построен през 2007 г., пълна реновация е осъществена през 2015 г.

  ⚓ Norwegian Jade - капацитет 2800 пасажери - най-видният представител на класа кораби преди EPIC. Пуснат по вода през 2006-та, пълна реновация е осъществена през 2017 г.

  ⚓ Norwegian Pearl - капацитет 2394 пасажери. Пуснат по вода през 2006-та, пълна реновация е осъществена през 2017 г.

  Norwegian Jewel - капацитет 2376 пасажери. Пуснат по вода през 2005-та, пълна реновация е осъществена през 2014 г.

  Norwegian Star - капацитет 2348 пасажери. Пуснат по вода през 2001-ва, пълна реновация е осъществена през 2015 г.

  ⚓ Norwegian Dawn - капацитет 2340 пасажери, пуснат по вода през 2002 г., пълна реновация е осъществена през 2016 г.

  ⚓ Norwegian Sun - капацитет 1936 пасажери - един от по-малките кораби на NCL. Построен през 2001 година, обновен през 2018-та

  Norwegian Sky - капацитет 2004 пасажери, построен през 1999 г., пълна реновация е осъществена през 2013 г.

  ⚓ Norwegian Spirit - капацитет 2018 пасажери - елегантен кораб, който предлага всички екстри на Freestyle круизите. Построен през 1998 година, реновиран през 2017-та.

  Pride of America - единственият, който не съдържа в името си думата Norwegian e известен с това, че единственият круизен кораб, който извършва круизи целогодишно около Хавайските острови с отплаване от Хонолулу. Капацитет от 2186 пасажера, построен през 2005-та година, обновен през 2016-та.

   

 • Необходими документи

     

  Билет за круиз - Круизният билет е електронен. Ще го получите от офиса на USIT COLOURS по имейл до няколко дни преди началото на круиза и след като сте заплатили цялата сума за вашия круиз. Един електронен билет се отнася за всички пасажери настанени в една и съща каюта. Билетът за круиз представлява договор за превоз на пътници и техния багаж и регламентира вашите взаимоотношения с круизната компания при възникване на различни обстоятелства по време на осъществяване на круиза.
  Международен паспорт - При пътуване на круиз трябва да разполагате с международен паспорт, валиден минимум 6 месеца след датата на приключване на круиза. НЕ е възможно пасажери с българска националност да бъдат настанени на борда на круизния кораб с лична карта или с шофьорска книжка, дори целият маршрут на круиза да е в рамките на ЕС. Въпреки това препоръчваме да носите втори документ за идентификация – лична карта или шофьорска книжка.
  Предварителна онлайн регистрация - Круизният билет се предоставя на пасажерите, едва след попълване на задължителната регистрация. Тя трябва да бъде попълнена най-късно до 4 дни преди началото на круиза. В случай, че нямате такава регистрация е възможно забавяне на процеса на настаняването ви на борда на кораба или дори отказ за настаняване.Повече информация относно попълването на регистрационната форма може да получите от офисите на USIT COLOURS.
  Медицинска застраховка при пътуване в чужбина - в цената на круиза не е включена медицинска застраховка, поради което всеки пасажер следва на свой риск и за своя сметка да сключи застраховка „медицински разходи в чужбина с асистанс и репатриране” с избран от него застраховател. Препоръчва се също да си осигурите застраховка, покриваща загуба и повреда на багаж, застраховка „злополука” и др. застрахователни продукти, покриващи различни рискове по време на пътуване извън България.
  Визи и изисквания на имиграционните власти в посещаваните държави - имиграционните изисквания на различните държави варират и могат да се променят по всяко време, поради което препоръчваме да се обърнете за допълнителна информация към вашия туристически агент или към посолствата на държавите, включени в маршрута на вашия круиз.

 • На борда на кораба

  Багаж - Няма конкретни ограничения относно количеството багаж, което ще носите с вас на борда на кораба по време на круиза. Основното ограничение в броя чанти и теглото им обичайно се задава от изискванията на авиокомпанията, която ще използвате за транспортиране до / от началното / крайното пристанище на вашия круиз. Все пак препоръчва се багажът да не надвишава 2 пътни чанти с максимално тегло до 23 кг. всяка от тях. Документи, лекарства и ценности трябва да носите винаги само в ръчния си багаж.

  Бременност - Жени, навлезли в 24-тата седмица от бременността си не се приемат на борда на кораба.

  Деца - Пътуване само с единия родител - когато дете под 18 години пътува само с единия си родител, тогава придружаващия родител трябва да представи предварително попълнена и нотариално заверена форма по образец на круизната компания, с която декларира че носи пълна отговорност за поведението и действията на детето по време на круиза. Чрез този документ отсъстващият родител също декларира, че предоставя права на круизната компания за медицинско лечение на детето в случай на възникване на внезапно заболяване или злополука. Липсата на този документ може да възпрепятства настаняването ви на борда на круизния кораб. В допълнение на т.нар. “parent consent form”, придружаващият родител трябва да разполага и с нотариално заверен документ, издаден на български и на английски, чрез който отсъстващият родител дава съгласието си детето да напуска България.
  •  Когато круизът включва пристанища в Канада, горните изисквания се прилагат за всички деца под 21 години. Изключения от правилата за настаняване на борда на кораба на лица под 21 години се правят само, когато пасажерите са брачна двойка, която представи акт за граждански брак, преведен на английски и нотариално заверен.
  •  Някои услуги не може да се предоставят на деца и някои зони на кораба са недостъпни за деца в определени часове или през цялото време.
  Бебета - На борда на кораба не се допускат бебета под 6 месечна възраст;

  Домашни любимци - Поради мерките за безопасност не се допускат домашни любимци на борда на корабите на NCL. Качването на животни е разрешено само в случай, че те са сертифицирани водачи на инвалиди. Круизната компания трябва да бъде уведомена за такива обстоятелства поне 60 дни преди началото на круиза.

  Здравословни и физически проблеми - Винаги, когато е възможно круизните компании се опитват да настанят на борда на кораба хора със специални нужди. На повечето круизни кораби има каюти, пригодени за хора с физически увреждания. Съществуват обаче различни условия, за приемане на пътници със здравословни и физически проблеми. Повече информация за тези условия може да получите от офисите на USIT COLOURS.

  Процедури на круизния терминал - началният час, в който започва чекирането за качване на борда на кораба в началното пристанище е упоменат във вашия круизен билет. Препоръчваме да не се явявате по-рано на терминала от упоменатия начален час, тъй като на круизните терминали няма удобства за продължителен престой на пасажери и багаж. Часът на отплаване от началното пристанище е посочен в подробното описание на пътуването, във вашия круизен билет.

  Чекиране - Всички пътници трябва да са приключили с чекирането си и да са на борда на кораба не по-късно от 2 часа преди обявения час на отплаване! Пътници, които се явят за чекиране след като гишетата са затворени, ще трябва за своя сметка да се придвижат до първото следващо възможно пристанище от маршрута.
  NCL не приемат гости с неизрядни документи (паспорт,виза), както и пътници явили се след обявените за чек-ин часове. Не се възстановяват суми на лица, които не представят изрядни документи, или закъсненият за чек-ин.

  Промени в маршрута - Маршрутът на круиза може да бъде променен. На борда кораба можете да следите дневният бюлетин с най-актуална информация.

  Настаняване на борда на кораба - Обичайно каютите са достъпни за пасажерите след 14:00ч. През това време всички заведения за хранене, както и баровете и кафенетата вече работят, така че може да се възползвате от всички услуги веднага след качването Ви на борда.

  Инструктаж за безопасно пътуване “LIFE BOAT DRILL” - Този инструктаж се провежда в първия ден от круиза, той е АБСОЛЮТНО ЗАДЪЛЖИТЕЛЕН за всички пасажери. По време на инструктажа всички услуги на борда се преустановяват. Инструктажът съдържа важна информация относно действията, които следва да предприемете в случай на инцидент: как да поставите спасителната си жилетка, къде е Вашата сборна станция за качване в спасителната лодка и т.н.

 • Гастрономия

  Хранене на борда - FreeStyle храненето е една от основните атракции и привлекателни черти на FreeStyle круизите. За разлика от всички останали круизи, които са напълно класически или следват класическия стил на хранене и цялостна организация на живота на борда, при FreeStyle круизите всичко е различно.

  • Няма точни часове на хранене!

  • Няма фиксирани маси!

  • Няма изисквания за строго официално облекло!

  По такъв начин, вие може да закусвате, обядвате и вечеряте когато, където и колкото пъти желаете.

  Дали ще се облечете официално, с тъмен костюм и вратовръзка и с вечерна рокля или просто ще си сложите спортно-елегантните Free-Style дрехи и обувки, зависи изцяло от вас. Едно от най-големите предимства на FreeStyle круизите е, че няма строги изисквания по отношение на облеклото. Стилът на обличане може да бъде определен като “Resort-Casual”, т.е. подходящи за сезона дрехи, които варират от ежедневно, спортно и плажно облекло до вечерно облекло в спортно-елегантен стил. Това е идеалната почивка за всички, чиято ежедневна работа налага строго съблюдаване на етикета в облеклото.

  Работното време на отделните ресторанти се обявява ежедневно във FreeStyle Daily. По правило обаче ресторантите са отворени за вечеря от 17:30 до 22:30 часа.


обновена: | публикувана:

Виж офертите на NCL Виж корабите на NCL
Какво ни прави толкова добри

Този сайт използва бисквитки, за да може да функционира. Бисквитките правят употребата му технически възможна, лесна и сигурна, спомагайки различни процеси в сайта като навигиране, пренос на данни и сигурност. Бисквитките се ползват и за набавяне на обобщена и напълно анонимизирана статистическа информация за това как сайтът се ползва от потребителите – например най-разглеждани страници, брой посетители, време на зареждане на страниците и други. Тази информация ни помага за подобряване на неговата визия, съдържание и бързодействие, както и за последващо таргетиране на потребители с пригодени според техните интереси рекламни съобщения. На линка долу може да прочетете по-подробно описание за това какво са бисквитките, какви бисквитки ползваме и каква е употребата им. За да работи нашия сайт по най-добрия и адаптиран за всеки потребител начин е необходимо съгласие с бисквитките.

Този сайт използва бисквитки, за да може да функционира. Бисквитките правят употребата му технически възможна, лесна и сигурна. Ползват се и за набавяне на анонимизирана статистическа информация за това как сайтът се ползва, с цел подобряване на неговата визия, съдържание и бързодействие, както и за последващо таргетиране на потребители с адаптирани за тях рекламни съобщения. За да работи нашия сайт по най-добрия и адаптиран за всеки потребител начин е необходимо съгласие с бисквитките.