Премини към главното съдържание Премини към Навигацията
 • За Круизната Компания

  Royal Caribbean - информация за круизната компания и кораби на RCI - резервирай изгоден круиз на RCI

  Royal Caribbean International (RCI) e американска круизна компания, втората по големина в света и компанията с най-много кораби, плаващи под една търговска марка, а именно 25 круизни кораба, сред които четирите най-големи в света - Symphony of the seas, Harmony of the seas, Oasis of the Seas и Allure of the Seas.

  Въпреки че идеята на основателите на компанията е била да плават само или поне предимно в района на Карибско море, откъдето идва и името й, Royal Caribbean отдавна е излязла от границите на топлите Кариби и покрива със своите кораби почти целия свят. Разбира се, фокусът си остава върху "домашните" маршрути, но от няколко години, все по нарастващият европейски пазар за круизни пътувания доведе дотам, че през 2019 г. 12 от 25-та кораба на RCI ще изпълняват маршрути в Средиземно море и Северна Европа.

  Но големият брой кораби не е това, което прави Royal Caribbean известни и обичани в цял свят. Компанията е водеща в круизите почти от самото си създаване преди повече от 30 години и до ден днешен. Корабите на RCI поставят нови стандарти в круизите всяка година, като непрекъснато разширяват и обогатяват гамата от предлагани услуги, места и начини за спорт и развлечения на корабите си и на брега. Това е единствената круизна компания, която притежава два собствени острова - Лабадий и Коко кей на Бахамските острови. Тези острови са превърнати в рай за туристите, предлагащ както изумителни плажове с бял пясък и кристална вода, така и неизброими възможности за спортни и дори екстремни преживявания.

  Самите кораби на Royal Caribbean са обявявани неведнъж за най-забавното място за ваканция в света. Политиката на компанията е да поощрява активната почивка, като осигурява за първи път в историята развлечения като стени за скално катерене, ледена пързалка на борда на кораба, изкуствени вълни за каране на сърф, специализирани дейности за деца "Adventure Ocean" от различните възрастови групи. През деня на борда на кораба се провеждат различни видове игри и спортни състезания, които са направени така, че в тях с радост участват и деца, и родители.

  Заради разнообразието и възможностите за забавления за всички възрасти, Royal Caribbean е идеалният избор за круиз за семейства с деца. Често срещано е три поколения да пътуват заедно, което е страхотен начин и за почивка, и за прекарване на хубава ваканция с близките и роднините. Именно заради многото семейства с деца, круизите на RCI са с една от най-ниската средна възраст на пътниците в целия бранш.

 • Флотилия

  Корабите на Royal Caribbean са изумителни и впечатляващи. Условно са разделени на 6 различни класа, според големината им и предлаганите услуги на борда:

  • кораби от клас Quantum Plus стартират своите отплавания през 2019 г., като са по-големи версии на Quantum Class корабите и предлагат още повече функции и забавления. Капацитет им е около 5600 пасажери.

  ⚓ Odyssey of the seas (2021 г.) - най-новото допълнение в легендарния клас “Quantum Plus” и събира над 5400 пасажери на борда и има достатъчно забавления и атракции за всеки един от тях!

  ⚓ Spectrum of the seas (2019 г.) - Капацитет - 5622 пасажери.

   

  • кораби от клас Quantum с капацитет 4900 пасажери

  ⚓ Ovation of the seas (2016 г.)

  ⚓ Anthem of the seas (2015 г.)

  ⚓ Quantum of the Seas (2014 г.)

   

  • кораби от клас Oasis с капацитет 6200 пасажери - За първи път в света на борда на тези кораби има парк с истински живи цветя, храсти и дървета, аква-театър и открита търговска улица. Корабите са толкова големи, че са разделени на 7 отделни квартала. Плават изключително и само в Карибския басейн с тръгване от Форт Лодърдейл във Флорида, САЩ;

  ⚓ Wonder of the seas (2022 г.) - най-новото допълнение в легендарния клас “Oasis” и събира над 6000 пасажери на борда и има достатъчно забавления и атракции за всеки един от тях!

  Symphony of the seas (2018 г.) - най-новото допълнение в легендарния клас “Oasis” и най-голям кораб в света. Symphony of the seas събира над 6000 пасажери на борда и има достатъчно забавления и атракции за всеки един от тях!

  Harmony of the seas (2016 г.) - Harmony of the Seas e миналогодишното допълнение в легендарния клас Oasis и носител на редица награди за круизната компания Royal Caribbean. Доскоро най-големият кораб в света с най-добрите места за хранене, отдих, спорт и забавление. Капацитет - 5479 пасажери.

  Allure of the Seas  (2010 г.) - С 18 палуби, дължина 362 м, и капацитет от над 6200 души, той е един от най-големите кораби в света - почти 5 пъти по-голям от Титаник и по-дълъг от 3 футболни стадиона и Айфеловата кула.

  Oasis of the Seas (2009 г.) - Oasis of the Seas впечатлява не само с размери, но и успешното създаване на чувство за подреденост и уют сред пасажерите, въпреки огромните си размери. Капацитет - 5400 пасажери.

   

  • кораби от клас Freedom с капацитет 4370 пасажери - това са следващите най-големи кораби в света. За първи път на борда на тези кораби се предлагат изкуствени вълни за сърф и детски аква парк "H2O Zone".

  Independence of the Seas (2008 г.) - капацитет 4370 пасажери

  Liberty of the Seas (2007 г.) - Създаден с много творчество и стремеж към уникалност, второто попълнение в „категорията на големите” Freedom Class на Royal Caribbean International e един от най-големите кораби в света. През 2011 г. корабът е изцяло обновен и оборудван с нови технологии като интерактивни LCD телевизори в каютите, touch-screen екрани с актуална информация за кораба и събитията по време на Вашия круиз.  Капацитет 4375 пасажери

  Freedom of the Seas (2006 г.) - Freedom of the Seas (2006) е първият кораб от клас "Freedom" с капацитет 4370 пасажери.

   

  • кораби от клас "Voyager" с капацитет 3835 пасажери  - първите кораби в света, при които се появява вътрешно отворено пространство с височина три палуби, където е разположена вече емблематичната за компанията търговска улица "The Royal Promenade", както и за първи път като развлечение се въвежда ледена пързалка на борда на кораб;

  Mariner of the Seas (2003 г.) - най-новият кораб в катeгорията Voyager на Royal Caribbean, построен по подобие не своя кораб-близнак - Navigator of the Seas. През април 2012, Mariner of the Seas е изцяло реновиран и оборудван с някои от последните нововъедения на Royal Caribbean, което допълнително го доближава до по-високия клас във флотилията – Freedom. 

  Navigator of the Seas (2002 г.) - първият представител от двойката нови и модерни кораби от категория Voyager на Royal Caribbean International – Navigator и Mariner of the Seas. Корабът притежава впечатляващите удобства и революционни съоръжения, отличаващи категории Voyager, Freedom и Oasis от всички преди тях, а също и самата круизна компания от останалите. По отношение на размер, Navigator дели шесто място в света с Mariner of the Seas и осигурява едновременно пространство и комфорт на пасажерите. През 2013 г. Navigator беше обновен и модернизиран, подобно на реновирания наскоро Mariner. 

  Adventure of the Seas (2001 г.) - това е третият кораб от клас Voyager на Royal Caribbean International. Той прилича на по-новите кораби в категорията - Mariner и Navigator по аванагардните съоръжения за забавления и спорт, но притежава собствен чар и индивидуалност. Капацитет 3807 пасажери.

  Explorer of the Seas (2000 г.)

  Voyager of the Seas (1999 г.) - с капацитет 3138 пасажери

   

  • кораби от клас "Radiance" с капацитет 2501 пасажери - едни от най-предпочитаните кораби от хората, които не обичат твърде пренаселени "курорти". Това са най-големите кораби от среден клас и най-големите, които могат да прекосяват Панамския канал или да влизат в неповторимите норвежки фиорди;

  Jewel of the Seas (2005 г.) е последният от четирите кораба от клас Radiance е на вода от 2004 година. Със своите 90 000 тона плаващият хотел предлага достатъчно място за най-новите въведения на Royal Caribbean като стена за скално катерене, красив басейн с пространство за слънчеви бани, просторна аква зона за деца Adventure Ocean и два нови, много приятни специализирани ресторанта. В същото време дизайна и разпределението на борда са толкова добри, че трудно някой може да си представи, че корабът може да превозва над 2100 гости и над 800 души персонал.

  Serenade of the Seas (2003 г.)

  Brilliance of the Seas (2002 г.)

  Radiance of the Seas (2001 г.)

   

  • кораби от клас "Vision" с капацитет 2074 - 2446 пасажери - класът с най-малките, но най-много на брой кораби на RCI. Като размер те почти не се различават от клас "Radiance", но са по-класически и уютни от всички по-големи техни "сестри". Въпреки че имат по-малко каюти с балкони от корабите, строени по-късно, те все още са предпочитани заради нетрадиционните маршрути, които компанията избира за тях.

  Vision of the Seas (1998 г.)

  Rhapsody of the Seas (1997 г.)

  Enchantment of the Seas (1997 г.)

  Grandeur of the Seas (1996 г.)

  • кораби от клас "Sovereign" с капацитет 2774 пасажери - най-старите кораби на компанията. През последните години и двата плавателни съда претърпяха основно обновяване, за да отговарят на съвременните изисквания. Целогодишно изпълняват кратки и евтини маршрути в Карибите, с продължителност 3 и 4 нощувки.
 • Необходими документи

     

  Билет за круиз - Круизният билет е електронен. Ще го получите от офиса на USIT COLOURS по имейл до няколко дни преди началото на круиза и след като сте заплатили цялата сума за вашия круиз. Един електронен билет се отнася за всички пасажери настанени в една и съща каюта. Билетът за круиз представлява договор за превоз на пътници и техния багаж и регламентира вашите взаимоотношения с круизната компания при възникване на различни обстоятелства по време на осъществяване на круиза.
  Международен паспорт - При пътуване на круиз трябва да разполагате с международен паспорт, валиден минимум 6 месеца след датата на приключване на круиза. НЕ е възможно пасажери с българска националност да бъдат настанени на борда на круизния кораб с лична карта или с шофьорска книжка, дори целият маршрут на круиза да е в рамките на ЕС. Въпреки това препоръчваме да носите втори документ за идентификация – лична карта или шофьорска книжка.
  Предварителна онлайн регистрация - Круизният билет се предоставя на пасажерите, едва след попълване на задължителната регистрация. Тя трябва да бъде попълнена най-късно до 4 дни преди началото на круиза. В случай, че нямате такава регистрация е възможно забавяне на процеса на настаняването ви на борда на кораба или дори отказ за настаняване.Повече информация относно попълването на регистрационната форма може да получите от офисите на USIT COLOURS.
  Медицинска застраховка при пътуване в чужбина - в цената на круиза не е включена медицинска застраховка, поради което всеки пасажер следва на свой риск и за своя сметка да сключи застраховка „медицински разходи в чужбина с асистанс и репатриране” с избран от него застраховател. Препоръчва се също да си осигурите застраховка, покриваща загуба и повреда на багаж, застраховка „злополука” и др. застрахователни продукти, покриващи различни рискове по време на пътуване извън България.
  Визи и изисквания на имиграционните власти в посещаваните държави - имиграционните изисквания на различните държави варират и могат да се променят по всяко време, поради което препоръчваме да се обърнете за допълнителна информация към вашия туристически агент или към посолствата на държавите, включени в маршрута на вашия круиз.

 • На борда на кораба

  Багаж - Няма конкретни ограничения относно количеството багаж, което ще носите с вас на борда на кораба по време на круиза. Основното ограничение в броя чанти и теглото им обичайно се задава от изискванията на авиокомпанията, която ще използвате за транспортиране до / от началното / крайното пристанище на вашия круиз. Все пак препоръчва се багажът да не надвишава 2 пътни чанти с максимално тегло до 23 кг. всяка от тях. Документи, лекарства и ценности трябва да носите винаги само в ръчния си багаж.

  Бременност - Жени, навлезли в 24-тата седмица от бременността си не се приемат на борда на кораба.

  Деца - Пътуване само с единия родител - когато дете под 18 години пътува само с единия си родител, тогава придружаващия родител трябва да представи предварително попълнена и нотариално заверена форма по образец на круизната компания, с която декларира че носи пълна отговорност за поведението и действията на детето по време на круиза. Чрез този документ отсъстващият родител също декларира, че предоставя права на круизната компания за медицинско лечение на детето в случай на възникване на внезапно заболяване или злополука. Липсата на този документ може да възпрепятства настаняването ви на борда на круизния кораб. В допълнение на т.нар. “parent consent form”, придружаващият родител трябва да разполага и с нотариално заверен документ, издаден на български и на английски, чрез който отсъстващият родител дава съгласието си детето да напуска България.
  •  Когато круизът включва пристанища в Канада, горните изисквания се прилагат за всички деца под 21 години. Изключения от правилата за настаняване на борда на кораба на лица под 21 години се правят само, когато пасажерите са брачна двойка, която представи акт за граждански брак, преведен на английски и нотариално заверен.
  •  Някои услуги не може да се предоставят на деца и някои зони на кораба са недостъпни за деца в определени часове или през цялото време.
  Бебета - На борда на кораба не се допускат бебета под 6 месечна възраст;

  Домашни любимци - Поради мерките за безопасност не се допускат домашни любимци на борда на корабите на Royal Caribbean. Качването на животни е разрешено само в случай, че те са сертифицирани водачи на инвалиди. Круизната компания трябва да бъде уведомена за такива обстоятелства поне 60 дни преди началото на круиза.

  Здравословни и физически проблеми - Винаги, когато е възможно круизните компании се опитват да настанят на борда на кораба хора със специални нужди. На повечето круизни кораби има каюти, пригодени за хора с физически увреждания. Съществуват обаче различни условия, за приемане на пътници със здравословни и физически проблеми. Повече информация за тези условия може да получите от офисите на USIT COLOURS.

  Процедури на круизния терминал - началният час, в който започва чекирането за качване на борда на кораба в началното пристанище е упоменат във вашия круизен билет. Препоръчваме да не се явявате по-рано на терминала от упоменатия начален час, тъй като на круизните терминали няма удобства за продължителен престой на пасажери и багаж. Часът на отплаване от началното пристанище е посочен в подробното описание на пътуването, във вашия круизен билет.

  Чекиране - Всички пътници трябва да са приключили с чекирането си и да са на борда на кораба не по-късно от 2 часа преди обявения час на отплаване! Пътници, които се явят за чекиране след като гишетата са затворени, ще трябва за своя сметка да се придвижат до първото следващо възможно пристанище от маршрута.
  Royal Caribbean не приемат гости с неизрядни документи (паспорт,виза), както и пътници явили се след обявените за чек-ин часове. Не се възстановяват суми на лица, които не представят изрядни документи, или закъсненият за чек-ин.

  Промени в маршрута - Маршрутът на круиза може да бъде променен. На борда кораба можете да следите дневният бюлетин с най-актуална информация.

  Настаняване на борда на кораба - Обичайно каютите са достъпни за пасажерите след 14:00ч. През това време всички заведения за хранене, както и баровете и кафенетата вече работят, така че може да се възползвате от всички услуги веднага след качването Ви на борда.

  Инструктаж за безопасно пътуване “LIFE BOAT DRILL” - Този инструктаж се провежда в първия ден от круиза, той е АБСОЛЮТНО ЗАДЪЛЖИТЕЛЕН за всички пасажери. По време на инструктажа всички услуги на борда се преустановяват. Инструктажът съдържа важна информация относно действията, които следва да предприемете в случай на инцидент: как да поставите спасителната си жилетка, къде е Вашата сборна станция за качване в спасителната лодка и т.н.

 • Гастрономия

  Хранене на борда - По отношение на кухнята, въпреки че Royal Caribbean не е типичната гурме круизна компания, сервираната храна в основните и в специализираните ресторанти определено е от висок клас, рядко срещан в масовите курорти. На всички кораби, с изключение на един, се предлагат един или два алтернативни ресторанта на основния, и поне 2 или 3 специализирани, като италианския "Portofino" или "Chops Grille" стек-хаус. Ако не харесвате задължителните часове за хранене, може да си резервирате свободно хранене в основните ресторанти, наречено "My time dining" или пък да похапнете в отворените заведения за бързо хранене като уникално пресъздаденият крайпътен ресторант от 60-те години "Johny Rockets", където за 5 щатски долара ядете колкото искате, или пък съвсем без план да минете за топла пица или сандвич в денонощната закусвалня "Cafe Promenade".


обновена: | публикувана:

Виж офертите на Royal Caribbean Виж корабите на Royal Caribbean
Какво ни прави толкова добри

Този сайт използва бисквитки, за да може да функционира. Бисквитките правят употребата му технически възможна, лесна и сигурна, спомагайки различни процеси в сайта като навигиране, пренос на данни и сигурност. Бисквитките се ползват и за набавяне на обобщена и напълно анонимизирана статистическа информация за това как сайтът се ползва от потребителите – например най-разглеждани страници, брой посетители, време на зареждане на страниците и други. Тази информация ни помага за подобряване на неговата визия, съдържание и бързодействие, както и за последващо таргетиране на потребители с пригодени според техните интереси рекламни съобщения. На линка долу може да прочетете по-подробно описание за това какво са бисквитките, какви бисквитки ползваме и каква е употребата им. За да работи нашия сайт по най-добрия и адаптиран за всеки потребител начин е необходимо съгласие с бисквитките.

Този сайт използва бисквитки, за да може да функционира. Бисквитките правят употребата му технически възможна, лесна и сигурна. Ползват се и за набавяне на анонимизирана статистическа информация за това как сайтът се ползва, с цел подобряване на неговата визия, съдържание и бързодействие, както и за последващо таргетиране на потребители с адаптирани за тях рекламни съобщения. За да работи нашия сайт по най-добрия и адаптиран за всеки потребител начин е необходимо съгласие с бисквитките.