'Бисквитките' ни помагат да подобрим нашите услуги.
Разглеждайки съдържанието на сайта, вие се съгласявате и с използването на 'бисквитки'

Вижте подробности   
Премини към главното съдържание Премини към Навигацията

Сещате ли се за всички тези интернет материали, които в последните години заляха интернет пространството? Те всички започват с „5 неща, които да видите еди си къде”, „10 неща, които да направите преди да направите нещо друго”, „12 неща, които задължително трябва да носите някъде си”, дори аз написах вече една - „15 неща, които трябва да знаете, преди да отидете на круиз”. Очаквате поредното писание изпълнено с ценни съвети какво да правите, нали? Е, можете да си отдъхнете! Няма да ви казвам какво можете да правите, ще ви дам насоки какво да НЕ носите със себе си когато отивате на круиз.

 

 

1.    Не водете със себе си домашни любимци

Домашни любимци
Сигурни сме, че вашия булдог е най-милия и обичлив на света, знаем, че кучето ви обича деца (не за закуска) и космите му падат само през част от годината, както и, че котката ви драска само когато е в непосредствена опасност и то по време на пълнолуние. Въпреки това присъствието на домашния ви любимец на кораба не е добре дошло. И то не защото круизните компании имат нещо генерално против тях (като алергия или страх например). Забраната е изцяло и само заради тяхната безопасност (на животните, не на круизните компании). Качването на животни е разрешено само в случай, че те са сертифицирани водачи на инвалиди.

 

 

 

 

2.    Не носете рокли с гол гръб

Рокли с гол гръб
Знам, че с тези думи все едно се пресегнах и сграбчих с ледени пръсти сърцата на мъжете, затова, моля, господа, извинете ме и прескочете точка две и три и четете направо от точка четири, за да не се разстройвате. Всъщност единствената причина за този ценен съвет е, че климатиците в ресторантите поддържат температурата на въздуха сравнително ниска и много дами се оплакват, че им е било некомфортно по време на часовете за хранене. Ако все пак партньорът ви ви гледа с влажен поглед както гладно животинче месо всеки път като облечете роклята си с гол гръб – вземете я със себе си, просто не забравяйте да я съчетаете с шалче или с официално сако.

 

 

 

 

3.    Не си носете бременното коремче на круиз ако минавате 24-та седмица

Бременни след 24-та седмица
И пак да отбележа – не носете бременното си коремче на круиз, иначе си го носете със здраве до 40-тата седмица на бременността. И после, когато очарователното ви коремче се превърне в очарователно шестмесечно бебе ще бъдете посрещнати с отворени обятия на борда на който и да е круизен кораб.
 

 

 

4.    Не качвайте опасни, огнестрелни и запалителни вещи на кораба

Подобно да проверката на летищата ще минете през същата процедура на круизният терминал. За да не си създавате излишни главоболия просто избягвайте носенето на опасни предмети. Дори и да очаквате Джони Деп от „Карибски пирати” да се появи въоръжен до последният си златен зъб, не трябва и не може да се качите на кораба с оръжие. Пък и ако се появи Джони Деп няма да го посрещнете на нож, нали? Аз лично бих пробвала с роклята с гол гръб, която ви казах да не носите Но предполагам всичко зависи от пола ви.

 

5.    Не си носете спортни съоръжения

Спортни съоръжения
Знам, че не чакате да тръгнете на екскурзия и да извадите гиричките си, които събират прах под леглото ви, за да ги опаковате в куфара и да нямате място за почти нищо друго, но все пак ще се изненадате колко хора се интересуват именно от тази точка. Което е достойно за уважение и всички вие, спортни натури, печелите моето искрено възхищение. Но, за да ви спестя носенето на излишен багаж искам предварително да ви зарадвам - ползването на фитнес уредите е безплатно, оборудването за тенис, волейбол, баскетбол – също, така че всеки, който се чувства в настроение да изгори калориите от обяда си е добре дошъл да го направи.

 

 

 

 

6.    Не си носете храна

Храна
Говорейки за фитнес, спорт и други подобни се сетих да ви кажа нещо важно – не си носете храна на борда. Пожелавам на всеки да има баба като моята – на 89 години, но нямам пътуване, на което да не ме е изпратила със соленки, банички и сладкиш. Сигурно се чудите как тогава искам да посрещам Джони Деп с роклята, която дискутирахме, но се отклоняваме от темата. Та, ако сте от тези късметлии да имате такава баба или майка, целунете я, купете й картичка от някое пристанище и й кажете да ви посрещне с вкусотии, а да не ви изпраща с такива. Ще имате достатъчно голям избор за закуска, обяд, следобедна закуска, за вечеря и за среднощна вечеря, за да нямате нужда от допълнително.
 

 

 

 

7.    Не се качвайте с алкохол на борда

Алкохолни напитки
Мъжете въртят вече очи, не носете рокли, не носете храна, сега и последното удоволствие ще ни бъде отнето.  Истината е, че и аз не се чувствам щастлива пишейки тези редове. Едно е да искаш да се предпазиш от настинка, съвсем друго е като имаш забрана за носене на алкохол. Не е като да можете да пренесете сто шишета, нали? Но всъщност круизният персонал толкова е свикнал да очаква всякакви трикове, че един приятел не успя да качи сувенирно шише с оцет на борда (истински оцет, не малцово уиски дегизирано като оцет).


 

 

 

 

8.    Не си носете лошото настроение

Имате проблеми в работата? Или имате дете тийнейджър и това само по себе си е проблем? Оставете проблемите на котва на брега, огледайте се, отпуснете се и се усмихнете, та вие сте на круизен кораб! На истински, огромен, луксозен, плаващ хотел, чиято единствена цел е да ви забавлява и да ви накара да се чувствате специални. Оставете се в ръцете на опитните аниматори и наздраве!

 

Creative Commons License

8 неща, които да НЕ носите на круизно пътешествие by Анастасия Казакова is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 International License.

Какво ни прави толкова добри