Гастрономия
Пътниците на Norwegian Getaway могат да избират от 28 ресторанта и да се хранят на закрито или открито във всеки един от ресторантите на "Крайбрежната улица" на палуба 8. Два от трите основни ресторанта Savor и Taste, където можете да се храните безплатно се намират един срещу друг на палуба 6. Само един от двата рестоаранта е отворен за закуска и обяд всеки ден.
Tropicana Room е третият основен, безплатен ресторант и се намира на 7 палуба в задната част на кораба, откъдето се открива прекрасна гледка към океана. В Tropicana Room има и дансинг и латино джаз банда свири на живо, което създава усещането за 40-те години на миналия век..
Менютата в ресторантите са различни всеки ден. Savor и Taste предлагат еднакви менюта, докато Tropicana Room се различава от горните два. Всеки ден има включено поне едно вегетарианско меню.
Отличителна характеристика на кораба, както и на цялата круизна компания NCL, e идеята за Free Style круиз, при който няма задължителни часове за хранене, разпределение по маси и други ограничения и формалности, които ще срещнете при круиз с много от другите компании. Не е нужно да правите резервации, но за специализираните ресторанти е препоръчително. Например в Тепаняки, Le Bistro, Cagney's местата свършват бързо и е препоръчително да резервирате предварително.
Пасажерите, които предпочитат да се хранят на блок-маса могат да се възползват от Garden Cafe на палуба 15.
Отново по линията на Free Style круиза, на борда облеклото е по избор на пасажерите, но особено в заведенията за хранене, трябва да е в общоприетите стандарти за прилично облекло. Няма изискване за официално облекло, въпреки че една от вечерите се води официална и който желае може да се облече подобаващо.
За нетърпеливите, на които не им се чака на опашка в бюфета има две възможности за бързо хапване: The Flamingo Bar & Grill и популярният пъб O'Sheehan's, чийто дебют беше на Norwegian Epic. Отворен е 24 часа и е мястото, където сервират най-добрата наливна бира. В пъба, към бирата сервират допълващи ястия като чипс, пържени крилца, риба.
За тези, които търсят най-доброто и разкоша, Breakaway предлага Chef's Table в The Haven Restaurant. Срещу $99 долара на човек получавате най-висок клас меню с 9 ястия, чаша шампанско, бутилка вино за двама.
Най-натоварени са ресторантите Le Bistro (френският ресторант), срециализирания ресторант за пържоли Cagney's и азиатският ресторант Teppanyaki. В Teppanyaki освен на храната наблягат и на забавленията - двамата шеф-готвачи правят истинско шоу докато приготвят храната, пускат пиперливи шеги, а във въздуха прелитат лук, яйца и зеленчуци.
Световноизвестният готвач Джефри Закарян - кореняк нюйорканчин, прави своя дебют на Norwegian Breakaway с Ocean Blue. На Getaway отново ще откриете този ресторант. Намира се зад Суши бара на 8 дек, разполага с около 40 места като част от тях са разположени на "Крайбрежната". В Ocean Blue акцентът е върху рибените ястия, но за тези, които искат да опитат друго, ресторантът предлага неизменната американска пържола и печена патица по пекински. В менюто са включени 8 предястия и 8 основни, а цената на човек е $39.
Tepanyaki ($25 на човек), по-голямо отвсякога с 96 места разположени на няколко маси, се намира на палуба 6. Хапването в ресторанта е истинско забавление с готвачите, които сътворяват чудесни ястия с лук, яйца, зеленчуци, с носещи се из въдуха аромати на подправки. Ястията включват комбинации от пилешко, говеждо, морски дарове (включително омари), поднесени със супа Мисо, салата Гинзо, зеленчуци, чесън и пържен ориз. За десерт - плодове или сладолед.
За почитателите на месото Moderno Churrascaria ($20 на човек) е мястото, което не бива да пропускат. Предлагат се месни ястия по оригинални бразилски рецепти, печено на шиш, както и агнешко, филе миньон и наденици. Можете да допълните менюто от салатения бар със сирена, сушени меса, маслини, мариновани зеленчуци, както и традиционните салати. За гарнитура с месото се сервират картофено пюре, пържени банани, ориз и боб.
Le Bistro е френският ресторант на борда на Getaway. Намира се на палуба 6 в средата на кораба между две арт галерии. Масите и столовете от ковано желязо създават усещането за кафене на някой тротоар в Париж. Менюто е богато ($20 долара на човек) и включва аспержи, задушени миди и рапани, пилешко във винен сос, агнешко, говеждо, риба меч.
За $10 на човек, почитателите на пицата и пастата могат да пробват La Cucina. Заведението е в тоскански стил и сервират както вътре, така и на открито.
В непосредствена близост до Ocean Blue, Wasabi ще задоволи вкусовете на любителите на сушито. Можете да наблюдавате как готвачите приготвят разнообразни суши ястия. Ресторантът разполага и с богато Саке меню. Ценообразуването е А ла карт.
За по-специален десерт имате няколко опции. Carlo's Bakery на "Крайбрежната улица" предлага торти, тарталети, бишкоти и всякакви прясно изпечени сладкиши. Точно пред пекарната се намира и Gelato bar, където можете да опитате вкусен сладолед. Цените варират от $2,45 за сладолед до $49 за цяла торта.
Доставка на пица
По време на круиза си с NCL Getaway, Вие може да си поръчате пица, независимо от времето и мястото на борда, на което се намирате. Цената за пица и доставка е $5, но е окуражително да оставите и бакшиш.
Поръчки се приемат: денонощно